Meten en meetsignalen

Module samenvatting

In de industrie wordt meer en meer grootheden gemeten met in complexiteit toenemende sensoren. De meetsignalen worden verwerkt in regelalgoritmes op PLC en DCS systemen, waarmee het proces wordt bestuurd. De kwaliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid vanmetingen en van meetsignalen zijn dan ook uitermate belangrijk. Met deze training kan de deelnemer kennis en praktische vaardigheid verwerven bij het interpreteren en verwerken van meetsignalen en het toepassen van verschillende meettechnieken.

 • Eigen locatie mogelijk: nee
 • Minimale deelnemers: 4
 • Maximale deelnemers: 12
 • Studiebelasting: 2 Dagen
 • Lesbijeenkomsten: 2 Dagen
 • Doorlooptijd: 2 Weken
 • Locaties: Amsterdam, Groningen, Schiedam, Stein
Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

Voor wie

Iedereen die binnen zijn of haar werkveld te maken heeft met meetsignalen, meetopnemers, meettechnieken en het interpreteren van meetsignalen van sensoren in de industrie.

Inhoud

De cursus bevat een afwisseling tussen praktijk en theorie, om de aangeboden theorie zo praktisch mogelijk te maken. Er wordt gewerkt met de volgende onderdelen:

1.Meten in de proces- en productie-industrie

2.Afstandmetingen en signaaltransmissie

3.Signaalsoorten

4.Begrippen uit de meettechniek

5.Sensoren en zenders

1.Temperatuur

2.Druk

3.Niveau

4.Flow

6.Discrete interfaces

Overige

MVIP-2

Aandachtspunten

 • Er is geen specifieke vooropleiding benodigd, het verdient wel aanbeveling dat men werkzaam is binnen het vakgebied
 • De training wordt afgesloten met een Vakwijs certificaat, met een vermelding van de inhoud.
 • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
  NRTO-keurmerk.png

Startdata & locaties

Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
2 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
nader te bepalen € 600 (netto)

Na de opleiding

Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

Mogelijkheden liggen ondermeer bij nutsbedrijven (energiebedrijven en elektrische centrales), industriële bedrijven (productiebedrijven en procesindustrie). En tevens bij installatiebedrijven, verkeer en vervoer, technische diensten, onderzoeksinstellingen (TNO), informatica-, telematica--, mechatronicabedrijven, vliegtuig- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrie.

;
360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Planning

Planning

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

Locaties

In de buurt arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

Startdata & locaties

LOADING ...