De effectieve werkplekbegeleider

Cursus samenvatting

Bij het begeleiden van de medewerker in opleiding komen veel zaken kijken. Deze module biedt de werkplekbegeleider de juiste handvatten om de begeleiding in goede banen te leiden.

Om leerlingen, stagiaires en collga's in opleiding goed te kunnen begeleiden op de werkplek zijn enkele specifieke vaardigheden nodig. Een goede instructie, kennis van het eigen gedrag en het gedrag van de medewerker in opleiding, opbouwende kritiek geven of even een voorbeeld geven kan net dat benodigde steuntje in de rug zijn. Tijdens deze module leert de begeleider deze vaardigheden eigen maken zodat de coaching, begeleiding en beoordeling effectiever wordt en blijft.

assessment Vakmodule payment € 600.00 (excl BTW)* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein, Maarssen
 • group 4-8 pers.
 • schedule Studiebelasting: 10 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 2 Dagdelen
 • event_note Doorlooptijd: 1 Maand
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  (Toekomstig) werkplekbegeleiders die een rol (gaan) spelen in de begeleiding van (aankomend) vaktechnici.

  info Voor deze vakmodule is geen specifieke vooropleiding nodig.

  Vakmodule opzet

  De werkwijze van de module is gericht op interactie. De verdeling 30/70% is toepasbaar. Er wordt uitgegaan van 30% theorie, waarbij kort het onderwerp wordt ingeleid. Het 70% praktijkgedeelte houdt in dat men aan de slag gaat met specifieke begeleidingssituaties die door de begeleiders zelf worden ingebracht. Tijdens de module staat leren van elkaar centraal.

  Inhoud

  • Inspelen op gedrag van de medewerker in opleiding
  • Generatieverschillen
  • Effectief instructie geven
  • Doelgericht werken met de medewerker in opleiding
  • Feedback geven om te groeien

  Overige

  In veel gevallen is er de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van Wij Techniek. Afhankelijk van de bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

  Aandachtspunten

  • Voor deze vakmodule is geen specifieke vooropleiding nodig.

  • Aan deze vakmodule is geen examen verbonden. Deelnemers ontvangen een certificaat van Vakwijs Opleidingen.

  • Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van Vakwijs B.V.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  2 Dagdeel waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 600 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg je resultaat toe op Linkedin!

  Heb je een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan je Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...