Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen

Vakmodule samenvatting

Stilstand van industriële bedrijfsprocessen of storingen binnen de utilitaire elektrotechniek kan de onderneming forse schade berokkenen. Voor de betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en continuïteit van een organisatie is het belangrijk storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Om dit te kunnen doen dien je over genoeg kennis en vaardigheden te beschikken, zodat je op een systematische wijze storingen in elektrotechnische installaties/ processen kunt zoeken en verhelpen.

De complete cursus Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen bestaat uit de 2 cursussen ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 1 en 2’.

Na afronding van deze cursus kun je de diversen motorschakelingen in installaties systematisch opbouwen en doormeten, zodat je storingen zelfstandig op een veilige manier kunt opsporen en verhelpen.

new_releases €1000,- STAP budget assessment Vakmodule payment € 1650.00 (excl BTW)* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Stein, Schiedam event Di 26 sep startgarantie (+159 andere data)
 • group 4-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 5 Dagen
 • date_range Lesbijeenkomsten: 5 Dagen/meerdere avonden
 • event_note Doorlooptijd: 5 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Je werkt als service- of onderhoudsmonteur, medewerker technische dienst of machinebouwer in de utiliteit of industrie. Je hebt te maken, of krijgt in de toekomst te maken, met het zoeken, analyseren en oplossen van complexe storingen in elektrotechnische installaties en je wilt je kennis en vaardigheden verbreden.

  info Om deel te kunnen nemen aan de cursus ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen’, dien je over ervaring/ kennis te beschikken m.b.t. relaisschakelingen. Onze ‘Basiscursus Elektrotechniek’ of de cursussen ‘Relaisschakelingen’ of ‘Bedraden motorschakelingen en -besturingen 1’ vormen eveneens een goede basis om in te stromen.

  Vakmodule opzet

  In de cursus combineren we theorie met praktijk, maar we gaan zoveel mogelijk in op de praktijk. Je gaat zelf, aan de hand van opdrachten en begeleid door een instructeur, complex storingen zoeken, analyseren en oplossen.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je leert hoe je systematisch storing zoekt
  • Je kent verschillende meetmethoden
  • Je leert welke meetinstrumenten je inzet in de gegeven situatie (duspol, ampèretang en universeel meter)
  • Je leert elektrische schema’s te lezen, o.a. leestechnieken bij uitgebreide schema's (terugbrengen tot deelschema's) en kruisverwijzingen bij componenten en relais
  • Je gaat motorschakelingen analyseren en opbouwen, zoals aan/uit schakeling (Direct on line -DOL-), omkeerschakeling, sterdriehoek schakeling, dahlander schakeling en veiligheidscircuit
  • Je kunt storingen in een aan/uit schakeling (direct on lin -DOL-), omkeerschakeling, sterdriehoek schakeling dahlander schakeling en veiligheidscircuit opsporen en verhelpen
  • Je kunt op de juiste wijze storingen in een meetverslag rapporteren

  Vereiste kennis & ervaring

  Om deel te kunnen nemen aan de cursus ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen’, dien je over ervaring/ kennis te beschikken m.b.t. relaisschakelingen. Onze ‘Basiscursus Elektrotechniek’ of de cursussen ‘Relaisschakelingen’ of ‘Bedraden motorschakelingen en -besturingen 1’ vormen eveneens een goede basis om in te stromen.

  Aandachtspunten

  • Om deel te kunnen nemen aan de cursus ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen’, dien je over ervaring/ kennis te beschikken m.b.t. relaisschakelingen. Onze ‘Basiscursus Elektrotechniek’ of de cursussen ‘Relaisschakelingen’ of ‘Bedraden motorschakelingen en -besturingen 1’ vormen eveneens een goede basis om in te stromen.

  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het stap-budget tot €1000,- per jaar terugkrijgen! * Zo lang het budget strekt.  info {{ ifCurrentPeriodUnavailable('Er is voor de huidige periode geen STAP-budget meer beschikbaar.') }} De eerstvolgende aanvraagperiode start per {{nextAvailableTrancheMonth}}.


  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Dinsdag 26 september 2023 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: di 10 okt, di 24 okt, di 31 okt, di 7 nov
  5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Vakmodule start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 1.650 
  Dinsdag 26 september 2023 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: di 10 okt, di 17 okt, di 24 okt, di 9 jan
  5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Vakmodule start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Goes € 1.650 
  Woensdag 27 september 2023 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 4 okt, wo 11 okt, wo 18 okt, wo 25 okt
  5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Vakmodule start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Stein € 1.650 
  Vrijdag 29 september 2023 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: vr 6 okt, vr 13 okt, vr 27 okt, vr 3 nov
  5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Vakmodule start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 1.650 
  Woensdag 4 oktober 2023 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 11 okt, wo 18 okt, wo 25 okt, wo 1 nov
  5 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Vakmodule start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Stein € 1.650 
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  5 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 1.650 (netto)

  Na de opleiding

  De cursus ‘Storingen zoeken in motorschakelingen en -besturingen’ vormt een goede basis voor de ‘PLC cursussen’ en de cursus ‘Motorregelingen en Frequentieregelaars’.

  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 8 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...