VCA basisveiligheid e-learning + inloop examen

Cursus samenvatting

Het belang van een veilige en gezonde werkomgeving is algemeen bekend. Bedrijven waarbij men risicovolle werkzaamheden moet uitvoeren of waarbij men in een risicovolle omgeving moet werken, worden daarom getoetst op het beheersen van een veiligheidssysteem. Dit betekent dat ook de medewerkers getraind moeten worden op het gebied van veiligheid.

VCA cursus basisveiligheid e-learning

E-learning assessment Cursus beenhere VCA payment € 125.00 (excl BTW)* place Goes, Groningen, Schiedam, Stein, Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch
 • group 1-0 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 12 Uren
 • event_note Doorlooptijd: 90 Dagen
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De cursus is bestemd voor alle personen die werken in een omgeving waar veiligheid en de bewustwording van veiligheid extra aandacht behoeft. Denk hierbij aan personen die werken met gevaarlijke apparaten en/of stoffen of aan personen die werken op bouwprojecten en/of aan fabricageprocessen.

  Cursus opzet

  U krijgt toegang tot de lesstof in de vorm van e-learning en kunt het examen zelf inplannen via de site van het examen bureau.

  Inhoud

  De volgende punten komen aan bod:

  • ARBO- en milieuwetgeving
  • risico’s, ongevallen
  • veiligheid en preventie
  • gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, besloten ruimten, brandveiligheid, metingen
  • hijsen en tillen
  • werken op hoogte
  • gereedschappen en hulpmiddelen
  • persoonlijke beschermingsmiddelen
  • examentraining

  Overige

  • Het doorlopen van de complete e-learning module neemt ongeveer 4 uur in beslag. Daarnaast moet u nog de tijd meerekenen voor het examen op locatie. U krijgt in totaal 90 dagen toegang tot de e-learning waarmee u zich op uw eigen tempo kunt voorbereiden voor het examen. U kunt de e-learning module op elk gewenst moment onderbreken en weer hervatten
  • De e-learning cursus kunt u op uw eigen computer, tablet, smartphone of een combinatie hiervan doorlopen.
  • Het officiële examen kunt u inplannen op één van de 41 vaststaande examenlocaties door heel Nederland, op een datum naar wens. U legt het examen af op de computer, op locatie van het examencentrum, het examen bestaat uit 40 vragen en duurt 60 minuten.

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk

  • Een formeel door het SSVV uitgereikt diploma met uniek nummer (10 jaar geldig)

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers)

  VCA certificering helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Deze certificering wordt vereist door bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hierin structureel willen investeren. En dan vooral voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Denk aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

  VCA Infra

  VCA Infra houdt toezicht op de inhoudelijke kwaliteit van examencentra VCA en SOG. Om in aanmerking te komen voor een erkenning als Examencentrum VCA of Examencentrum SOG moet een opleider voldoen aan de erkenningscriteria. Een erkenning kan worden ingetrokken als een examencentrum niet voldoet aan de regelgeving. Bij erkende examencentra vinden jaarlijkse audits plaats. Daarnaast voert de Stichting Examenkamer onaangekondigd en steekproefsgewijs controlebezoeken uit.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Online (e-learning) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  0 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 125 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg je resultaat toe op Linkedin!

  Heb je een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan je Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  procestechniek-cursus

  Vakwijzer arrow_forward_ios

  Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...