Uitlijnen (rotating equipment)

Cursus samenvatting

Veel bedrijven maken gebruik van allerlei soorten machines, complexe technische installaties en werktuigbouwkundige constructies. Onderdelen, zoals draaiende delen van machines, pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen, moeten continu vervangen, onderhouden, gerepareerd én goed uitgelijnd worden. Het slecht uitlijnen van machines veroorzaakt trillingen en onnodige slijtage en dit brengt ongeplande reparatiekosten met zich mee. Het is dus zeer belangrijk om hier continu aandacht voor te hebben.

Tijdens onze cursus “Uitlijnen Rotating Equipment” leer je hoe je moet uitlijnen en waar je op moet letten. Tevens leer je hoe je diverse gereedschappen veilig gebruikt en ben je je bewust van mogelijke gevaren en risico’s.

assessment Cursus how_to_reg Gevorderden payment € 1440.00 (excl BTW)* place Stein, Schiedam
 • group 4-8 pers.
 • schedule Studiebelasting: 4 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 4 Dagen
 • event_note Doorlooptijd: 4 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Je bent een beginnend (storings-/onderhoud)monteur en je komt in aanraking met de revisie en onderhoud van pompen. Of je hebt al meer werkervaring maar je wilt je kennis en vaardigheden op dit gebied verbreden, omdat je er in de toekomst wellicht mee te maken krijgt.

  Cursus opzet

  In de cursus combineren we theorie met praktijk. Aan de hand van praktijkopdrachten wordt achtergrond theorie behandeld. Je gaat zelf, aan de hand van opdrachten en begeleid door een instructeur, stap voor stap de uitlijning uitvoeren zodanig dat de machine optimaal functioneert.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je maakt kennis met basisbegrippen en -handelingen binnen het vak uitlijnen van rotating equipment
  • Je leert veilig te werken met materialen en gereedschappen binnen de pomptechniek
  • Je krijgt achtergrondkennis over begrippen zoals soft-foot, uitlijnfouten en toleranties
  • Je leert hoe je verschillende soorten overbrengingen moet uitlijnen en waar je op moet letten, zoals het uitlijnen van Parallelle as-opstellingen met een V-snaar, tandriem, ketting
  • Je leert hoe je verschillende soorten overbrengingen moet uitlijnen en waar je op moet letten, zoals het uitlijnen van Axiaal opstellingen en -koppeling en het uitlijnen met haarliniaal, meetklokken en laser
  • Je leert hoe je verschillende soorten overbrengingen moet uitlijnen en waar je op moet letten, zoals het uitlijnen van coaxiaal opstellingen en -cardan

  Vereiste kennis & ervaring

  Om deel te kunnen nemen aan de cursus beschik je over basiskennis op het gebied van rotating equipment (bv sleutelervaring) of in onderhoud.

  Ieder van deze cursussen is voldoende basis om mee in te stromen:

  Aandachtspunten

  • Om deel te kunnen nemen aan de cursus beschik je over basiskennis op het gebied van rotating equipment (bv sleutelervaring) of in onderhoud.

  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png


  table_chart
  Deze Cursus is opgebouwd uit:

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  4 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 1.440 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg je resultaat toe op Linkedin!

  Heb je een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan je Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...