Klimaattechniek in de praktijk incl. examen

Cursus samenvatting

De cursist maakt kennis met de theoretische begrippen en -handelingen binnen het vak klimaattechniek. Het zwaartepunt van deze training is de praktijk. De cursist gaat aan de slag met operationele klimaatinstallaties en ruim 40 praktijkopdrachten welke afgestemd zullen worden op het niveau van de cursist. De praktijkopdrachten zijn gebaseerd op voorbeelden en werkopdrachten uit de praktijk. Compleet met tekeningen, schema’s, documentatie en gereedschappen zoals de monteur dat in het werk tegenkomt. Na het volgen van deze cursus ‘klimaattechniek in de praktijk’ is de cursist in staat om zelfstandig een storing aan te nemen, te analyseren en een onderbouwde conclusie te trekken.

Direct starten (e-learning + praktijk) assessment Cursus how_to_reg Gevorderden payment € 2700.00* place Amsterdam
 • group 0-8 pers.
 • forum nl
 • date_range Lesbijeenkomsten: 9 Dagen/avonden
 • event_note Doorlooptijd: 9 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De praktijktraining klimaattechniek is bestemd voor medewerkers van installatietechnische bedrijven die een opfriscursus of verdieping op het gebied van klimaattechnische installaties kunnen gebruiken.

  Cursus opzet

  Methodiek Vakwijs: Vakwijs heeft deze cursus opgezet middels een efficiënte vorm van Blended Learning. De cursist zal middels e-learning starten met de theorie, daarna volgen testen over deze theorie, het klassikaal behandelen van de lesstof en het uitvoeren van individuele praktijkopdrachten.

  Inhoud

  Deze praktische cursus is opgebouwd uit vier modulen met verschillende theoretische invalshoeken en met daarbij de koppeling naar de praktijk middels specifieke werkopdrachten:

  Module klimaattechniek ‘Ventilatie en luchtbehandeling’ o Ventilatie en bouwbesluit o Ventilatietoestellen en appendages o Inregelen, normen en definities o Luchtbehandeling en appendages o Dimensionering en tekeninglezen Module klimaattechniek ‘Warmte en koudeproductie’ o Verdieping gasketels o Cascadesystemen o Opstellings en stookruimte o Beveiligingen o Onderhoud Module klimaattechniek ‘Hydraulisch regelen’ o Hydraulisch regelen o Regelende appendages o Warmtapwaterbereiding Module klimaattechniek ‘Meet en regeltechniek’ o Automatisch regelen o Regeltechniek en proceskennis o Regeltechniek in de klimaatbeheersing Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om een storing aan te nemen, metingen te verrichten en de gegevens te interpreteren. De cursist weet waar de diverse meetinstrumenten toe dienen en hoe deze gebruikt moeten worden. De cursist weet de gegevens juist en onderbouwd weer te geven in een werkbon.

  Overige

  De praktische cursus duurt 9 werkdagen.

  Maatwerk mogelijkheden

  Gezien het persoonlijke karakter van dit traject is er sprake van veel individuele aandacht.

  Aandachtspunten

  • Kennis van de werking van klimaatsystemen is een pre.
  • Dit traject wordt afgesloten met een gecombineerd theorie- en praktijkexamen van totaal 1 dag; na het afronden van dit traject krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde lesstof wordt vermeld.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Online (e-learning + praktijk) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  9 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 2.700 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...