ATEX Basis

Training samenvatting

ATEX is wetgeving die betrekking heeft op alle situaties waar sprake is van gas- en/of stofontploffingsgevaar. De afkorting ATEX staat voor ATmosphère EXplosible. ATEX is sinds juli 2003 opgenomen in de Europese regelgeving en bestaat uit twee richtlijnen, namelijk ATEX114 en ATEX153. De Europese richtlijnen zijn door Nederland in de nationale wetgeving opgenomen.

Doordat de wet- en regelgeving is aangescherpt, zijn veel bedrijven op zoek naar vakbekwame mensen op ATEX gebied.

assessment Training how_to_reg Gevorderden beenhere ATEX payment € 500.00 (excl BTW)*, inclusief lunch place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 6-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 1 Uur
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dag
 • event_note Doorlooptijd: 1 Dag
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Iedereen die, al dan niet in de industrie, werkt in ruimtes waar sprake is van gas- en ontploffingsgevaar. Eigenlijk iedereen die interesse heeft in veilig werken, en die van toegevoegde waarde wil zijn voor het bedrijf waar hij werkt. Hij of zij kan zich onderscheiden door zijn ATEX-kennis.

  Training opzet

  In de ochtend beginnen we met het theoriegedeelte van ongeveer 4 uur. In de middag vervolgen we de training met een praktijkgedeelte van 4 uur.

  Inhoud

  Tijdens het theoriegedeelte krijg je informatie over de volgende onderwerpen;

  • Wetgeving
  • Beoordeling risico’s
  • EVD
  • Explosiegevaarlijke gebieden
  • Product eigenschappen
  • Zonering
  • Afmetingen zoneringen
  • Gevarenbronnen
  • Ontstekingsbronnen
  • Ventilatie

  In het praktijkgedeelte van de cursus ga je praktijkcases uitwerken en uitvoeren. Er worden praktijkcases aangeboden op zowel E&I als mechanisch gebied, al naar gelang het gekozen werkgebied.

  Vereiste kennis & ervaring

  Je hebt de ATEX Awareness e-learning gevolgd.

  Aandachtspunten

  • Je hebt de ATEX Awareness e-learning gevolgd.

  • Na afloop van deze cursus ben je voldoende onderricht om veilig in gebieden te werken waar sprake is van gas- en/of ontploffingsgevaar. Je kunt de verschillende zones herkennen en weet welke apparatuur geschikt is om in de zone te gebruiken.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  ATEX (ATmosphères EXplosibles)

  123ATEX

  Over ATEX bestaat tot op heden nog steeds een heleboel onduidelijkheid. Veel bedrijven worstelen met dit onderwerp en krijgen het niet goed geïntegreerd in hun organisatie. Goed en eenduidig advies is moeilijk te krijgen. Om die reden hebben diverse specialisten binnen het ATEX werkgebied besloten de handen ineen te slaan en ieder zijn eigen specialiteit via 123ATEX.eu aan te bieden.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 500 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg je resultaat toe op Linkedin!

  Heb je een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan je Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  procestechniek-cursus

  Vakwijzer arrow_forward_ios

  Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...