International Welding Practitioner - meesterlasser (IWP)

Opleiding samenvatting

De eenjarige IWP-avondopleiding, wordt ook wel de opleiding tot meesterlasser genoemd. Voor ambitieuze lassers die op praktisch vlak het maximale willen behalen is dit de ideale opleiding. In de praktijk hebben IWP-ers vaak een belangrijke - deels verantwoordelijke - rol voor het uitvoerende laswerk. Dankzij de verdiepende kennis en praktische vaardigheden van de lastechniek, vormen zij de schakel tussen het kantoor en de werkvloer. Met het IWP-diploma is het mogelijk om door te stromen naar de verkorte kaderopleiding International Welding Specialist (IWS).

Kennis van las- en verbindingstechnieken wordt steeds belangrijker. In dit opzicht zijn internationale voorschriften, kwaliteitsborging en coördinatie belangrijke kenmerken geworden van lasactiviteiten. Het certificaat van de International Welding Practitioner toont aan dat u over de vereiste kennis en praktische ervaring beschikt. De IWP-cursus bestaat uit verschillende modules die worden behandeld in groepslessen. De theorie wordt afgewisseld met verschillende excursies en praktische lessen waarbij de deelnemers autonoom lassen.

assessment Opleiding how_to_reg Gevorderden payment € 4490.00* place Den Bosch, Schiedam
 • group 6-16 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 35 Dagdelen
 • date_range Lesbijeenkomsten: 35 Dagdelen
 • event_note Doorlooptijd: 35 Weken
 • Advies over lasopleidingen nodig? Neem contact op met onze adviseur lasopleidingen: Gijs Zwaan 06 1509 20 12 of

  Voor wie

  De opleiding tot International Welding Practitioner is bedoeld voor lassers die werken in, of willen doorgroeien naar, een leidinggevende functie waarbij je toezicht houdt op praktische werkzaamheden bij het lassen van verschillende materiaalsoorten en lasprocessen zoals: voorbereiding, lasproceskeuze en uitvoering en kwaliteitsbewaking.

  Opleiding opzet

  De opleiding IWP is opgebouwd uit diverse modules die groepsgewijs worden behandeld. De theorie wordt af gewisseld met diverse excursies en practica waarin zelfstandig wordt gelast. De opleiding wordt volledig ondersteund met een e-mail service voor begeleiding tijdens de thuisstudie.

  • Deskundige instructeurs met ervaring in de lastechniek
  • De opleiding is van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)
  • Thuisstudie begeleiding

  Inhoud

  De opleiding is onderverdeeld in vier modules en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

  • Module I Processen en Apparatuur
  • Module II Materialen en hun gedrag bij het lassen
  • Module III Constructies en Ontwerp
  • Module IV Fabricage en toepassingen

  Overige

  • De opleiding duurt 1 schooljaar (146 lesuren) Theorie als avondopleiding en een gedeelte praktijk overdag.

   Locatie: Schiedam

   Vereiste kwalificaties:

   LassersKwalificatie* vlgs EN 287/ISO 9606/ ASME IX in de laspositie PE ss nb of LassersKwalificatie* vlgs EN 287 /ISO 9606/ ASME IX in de laspositie PC+PF ss nb Aangevuld met:

   Minimaal NIL lasdiploma niveau 3 (praktijk en theorie) of NIL lasdiploma niveau 4 of Theorieverklaring EWF /IIW Pijplasser

  Aandachtspunten

  • Minimaal 20 jaar oud, twee jaar ervaring als lasser.
  • Deze opleiding staat onder toezicht van het Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL).
  • Het internationale diploma ‘International Welding Practitioner’ en het NIL diploma Meesterlasser.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  35 Dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 4.490 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Eigen trainingscentra en practicums arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Praktijkervaren instructeurs

  Startdata & locaties

  LOADING ...