Tekenen, schemalezen en symbolen NEN 5152

Cursus samenvatting

Hoe installeer je een lichtschakeling in een slaapkamer? Op welke manier kan je het besturingskastje bedraden? Hoe moeten de leidingen worden gemonteerd boven het systeemplafond? Al deze vragen worden beantwoord door het installatieschema, stroomkringschema of bedradingsschema erbij te pakken. Maar hoe lees je een stroomkringschema en wat betekenen alle symbolen die erin staan? Stap voor stap zal tijdens deze tweedaagse cursus geleerd worden hoe je een stroomkringschema moet lezen en hoe je vanuit dit schema een bedradingsschema kan tekenen. Maar het leren tekenen en lezen van een schema wordt tijdens deze cursus praktisch vertaald in een oefening, ofwel het bedraden in de vorm van een praktijkopdracht

assessment Cursus payment € 450.00* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 1-12 pers.
 • date_range Lesbijeenkomsten: 2 Dagen/avonden
 • event_note Doorlooptijd: 2 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Deze praktijktraining is bestemd voor medewerkers van elektrotechnische installatiebedrijven die een opfriscursus kunnen gebruiken, of hun kennis willen verbreden op het gebied van schematekenen en symbolenkennis. Na succesvol afronden van de cursus, is de cursist in staat om een stroomkringschema te doorgronden en deze gestructureerd om te zetten in een bedradingsschema

  Inhoud

  De cursus van twee werkdagen behandelt de volgende onderwerpen:

  • stroomkringschema doorgronden
  • stroomkringschema omzetten naar bedradingsschema
  • bedradingsschema omzetten naar stroomkringschema
  • symbolenkennis NEN 5152
  • uitwerken stroomkringschema naar bedradingsoefening
  • installatieschema doorgronden

  Overige

  De praktijktraining tekenen, schemalezen en symbolen NEN 5152 duurt twee werkdagen. Deze cursus kan op individuele basis worden aangeboden

  Maatwerk mogelijkheden

  De praktijktraining tekenen, schemalezen en symbolen NEN 5152 duurt twee werkdagen. Deze cursus kan op individuele basis worden aangeboden.

  Aandachtspunten

  • Kennis van elektrotechniek op minimaal VMBO niveau is een pre
  • Na afronding van dit traject krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde lesstof wordt vermeld
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  2 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 450 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

  Startdata & locaties

  LOADING ...