Werken met Twin Ferrule fittingen

Training samenvatting

Als deelnemer aan deze cursus leert u (Twin Ferrule) instrumentatiefittingen monteren. Verder leert u waaraan u verschillende typen en merken fittingen kunt herkennen. De cursus Werken met twin ferrule fittingen (SOG) is ontwikkeld naar aanleiding van incidenten ten gevolge van het gebruik van verschillende merken fittingen door elkaar.

De cursus Werken met twin ferrule fittingen wordt met een theorie- en een praktijkexamen afgesloten. Bij goed gevolg ontvangt de cursist een diploma met VCA logo met een geldigheid van 5 jaar.

 • Certificering/Norm/Standaard: WTF (SOG) (VCA Infra)
 • Taal: nl
 • Eigen locatie mogelijk: nee
 • Minimale deelnemers: 6
 • Maximale deelnemers: 8
 • Studiebelasting: 8 Uren
 • Lesbijeenkomsten: 1 Dagen
 • Doorlooptijd: 1 Dagen
 • Locaties: Schiedam
Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

Voor wie

De cursus Werken met twin ferrule fittingen is verplicht voor instrumentatiefitters van VCA gecertificeerde bedrijven die werkzaamheden verrichten binnen de (petro)chemie. Wie deze cursus met succes heeft afgerond, voldoet aan de VCA-vereisten voor risicovol werk. De cursus is conform de SSVV Opleidingen Gids (SOG-gids).

Inhoud

Deze cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

In het theoriegedeelte komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • veiligheid
 • typen Twin Ferrule fittingen
 • buisaspecten
 • materiaalbehandeling
 • montagevoorschriften

In het praktijkgedeelte leert u merk, maat en materiaal van elke Twin Ferrule fitting te herkennen. Verder maakt u een werkstuk aan de hand van een opdracht en voert u een praktijkoefening uit met drie verschillende fittingen.

Aandachtspunten

 • Deelnemers aan deze cursus moeten minimaal 18 jaar oud zijn, in het bezit van een geldig VCA-certificaat. En ervaring hebben in het buigen van tubing/ instrumentatiefitten.
 • Cursisten die slagen voor het examen, ontvangen een SOG Opleidingsgids-certificaat.
 • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
  NRTO-keurmerk.png

WTF (SOG) (Werken met Twin Ferrule fittingen)

De WTF certificering voldoet aan de VCA eisen voor risicovol werk en is bedoeld voor medewerkers die op een (petrochemisch)bedrijfsterrein twin ferrule fittingen (instrumentatie fittingen) (de)monteren.

VCA Infra

VCA Infra houdt toezicht op de inhoudelijke kwaliteit van examencentra VCA en SOG. Om in aanmerking te komen voor een erkenning als Examencentrum VCA of Examencentrum SOG moet een opleider voldoen aan de erkenningscriteria. Een erkenning kan worden ingetrokken als een examencentrum niet voldoet aan de regelgeving. Bij erkende examencentra vinden jaarlijkse audits plaats. Daarnaast voert de Stichting Examenkamer onaangekondigd en steekproefsgewijs controlebezoeken uit.

Startdata & locaties

Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
1 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
nader te bepalen € 625 (netto)

Na de opleiding

Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

Mogelijkheden liggen ondermeer bij nutsbedrijven (energiebedrijven en elektrische centrales), industriële bedrijven (productiebedrijven en procesindustrie). En tevens bij installatiebedrijven, verkeer en vervoer, technische diensten, onderzoeksinstellingen (TNO), informatica-, telematica--, mechatronicabedrijven, vliegtuig- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrie.

;
360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Planning

Planning

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

Locaties

In de buurt arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

Startdata & locaties

LOADING ...