Renovatie, Onderhoud en Stops (werkvoorbereiding)

Cursus samenvatting

Iedere installatie en productieproces, waarin apparaten worden gebruikt zal vroeg of laat storen, slijten of aangepast moeten worden. Er zijn dus periodiek renovatie- en/of onderhoudsactiviteiten nodig om de prestaties op een goed niveau te houden. Het goed managen van een stop is een complexe klus waarbij een grote diversiteit aan werkzaamheden komt kijken. Een goede en gedegen voorbereiding en betrokkenheid van alle partijen is cruciaal. Maar tijdens deze activiteiten heb je tevens te maken met een aantal risico’s. Wil je beter leren grip te houden op het hele proces en de puntjes op de ‘i’ te zetten bij de voorbereiding van de eerstvolgende stop?De training Renovatie, Onderhoud en Stops geeft je de benodigde handreikingen die je gaan helpen om de kwaliteit en veiligheid bij stops te verbeteren en te optimaliseren.

new_releases Gratis met STAP-budget assessment Cursus how_to_reg Gevorderden beenhere VOMI payment € 350.00 (excl BTW)* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein event Vr 7 jul startgarantie (+1 andere datum)
 • group 4-12 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 1 Dag
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dag/meerdere avonden
 • event_note Doorlooptijd: 1 Week
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Je hebt al ervaring opgedaan in een uitvoerende rol en wilt graag meer zicht hebben op de rol van de werkvoorbereiding. Je wilt je begrip van het hele proces verder vergroten en/of hebt de ambitie om in de (nabije) toekomst de rol van werkvoorbeider te vervullen.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  Renovatie, Onderhoud en Stops

  • Je weet welke soorten ROS-werkzaamheden zijn
  • Je weet wat werkpakketten zijn
  • Je kan het belang van een werkpakket aangeven
  • Je heb kennis van veiligheidsprocedures tijdens ROS-werkzaamheden
  • Je kan aangeven wat er nodig is om de uitgevoerde werkzaamheden voor, tijdens en na de ROS-werkzaamheden over te dragen aan de onderhoudsafdeling
  • Je weet hoe de projectbeheersaspecten (Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie, Organisatie en Veiligheid) ingezet worden bij ROS-werkzaamheden.

  Projectmatig werken - Je kan aangeven waar projectmatig werken wordt toegepast

  • Je kent het verschil tussen een product en een dienst
  • Je kan aangeven waarom projectmatig werken wordt toegepast
  • Je kan aangeven wat projectmatig werken kan opleveren
  • Je kan de verschillende projectfasen noemen
  • Je kent de projectbeheersaspecten Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie, Organisatie en Veiligheid.

  Aandachtspunten

  • De invloed van de werkvoorbereider snap je echt goed als je ervaring hebt in de praktijk, op de werkvloer. Praktische werkervaring is dan ook een belangrijke voorwaarde om goed deel te kunnen nemen aan de cursus.

  • Na het afronden van de cursus krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde stof wordt vermeld.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  VOMI (VOMI Academie)

  opleider van én voor de industrie.

  VOMI Academie

  De VOMI is gericht op het bevorderen van soft skills, vaardigheden, attitude en vakkennis in de industrie, waarin het regulier onderwijs niet voorziet. VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Het aanbod van de VOMI Academie wordt ontwikkeld in samenwerking met de VOMI-leden, waardoor het aanbod precies aansluit op de branche.

  Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het stap-budget tot €1000,- per jaar terugkrijgen! * Zo lang het budget strekt.  info {{ ifCurrentPeriodUnavailable('Er is voor de huidige periode geen STAP-budget meer beschikbaar.') }} De eerstvolgende aanvraagperiode start per {{nextAvailableTrancheMonth}}.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Vrijdag 7 juli 2023 09:00-16:00 start gegarandeerd
  1 dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Les op afstand € 350 
  Nader te bepalen
  Cursus waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Les op afstand € 350 
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 350 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 8 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 8 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...