VCA Cursus VOL E-learning (leidinggevenden)

Cursus samenvatting

Het belang van bedrijfsmaatregelen voor een veilige en gezonde werkomgeving is algemeen bekend. Bedrijven waarbij men risicovolle werkzaamheden moet uitvoeren of waarbij men in een risicovolle omgeving moet werken, worden daarom getoetst op het beheersen van een veiligheidssysteem. Dit betekent dat ook de medewerkers getraind moeten worden op het gebied van veiligheid. De VCA-VOL-opleiding gaat iets verder dan de VCA basisopleiding en is vooral gericht op leidinggevenden

Direct starten (e-learning) assessment Cursus how_to_reg Gevorderden beenhere VCA payment v.a. € 140.00* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 1-0 pers.
 • event_note Studiebelasting: 12 Uren
 • event Lesbijeenkomsten: 1 Dagdelen
 • date_range Doorlooptijd: 90 Dagen
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De cursus is bestemd voor alle personen die werken in een omgeving waar veiligheid en de bewustwording van veiligheid extra aandacht behoeft. Denk hierbij aan personen die werken met gevaarlijke apparaten en/of stoffen of aan personen die werken op bouwprojecten en/of aan fabricageprocessen. Deze cursus is met name geschikt voor personen die bij het hiervoor genoemde soort werkzaamheden een leidinggevende functie vervullen (zoals bijvoorbeeld ploeg- en projectleiders)

  Inhoud

  De volgende punten komen aan bod:

  • ARBO- en milieuwetgeving
  • risico’s, ongevallen, veiligheid en preventie
  • gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, besloten ruimten, brandveiligheid en metingen
  • hijsen en tillen
  • werken op hoogte
  • gereedschappen en hulpmiddelen
  • persoonlijke beschermingsmiddelen
  • examentraining

  Overige

  • De e-learning duurt tussen de 4 en 12 uur, afhankelijk ervaring. Daarnaast moet u nog de tijd meerekenen voor het afleggen van het examen op locatie. U kunt de e-learning module op elk gewenst moment onderbreken en weer hervatten
  • De e-learning cursus kunt u op uw eigen computer, tablet, smartphone of een combinatie hiervan doorlopen.
  • U legt het examen af op de computer, op locatie van het examencentrum, het examen bestaat uit 70 vragen en duurt 75 minuten.

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk
  • Het officiële examen kunt u inplannen op één van de 41 vaststaande examenlocaties door heel Nederland, op een datum naar wens
  • Een formeel door het SSVV uitgereikt diploma met uniek nummer (10 jaar geldig)
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers)

  VCA certificering helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Deze certificering wordt vereist door bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hierin structureel willen investeren. En dan vooral voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Denk aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

  VCA Infra

  VCA Infra houdt toezicht op de inhoudelijke kwaliteit van examencentra VCA en SOG. Om in aanmerking te komen voor een erkenning als Examencentrum VCA of Examencentrum SOG moet een opleider voldoen aan de erkenningscriteria. Een erkenning kan worden ingetrokken als een examencentrum niet voldoet aan de regelgeving. Bij erkende examencentra vinden jaarlijkse audits plaats. Daarnaast voert de Stichting Examenkamer onaangekondigd en steekproefsgewijs controlebezoeken uit.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Online (e-learning) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 140 (netto)

  Na de opleiding

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Mogelijkheden liggen ondermeer bij nutsbedrijven (energiebedrijven en elektrische centrales), industriële bedrijven (productiebedrijven en procesindustrie). En tevens bij installatiebedrijven, verkeer en vervoer, technische diensten, onderzoeksinstellingen (TNO), informatica-, telematica--, mechatronicabedrijven, vliegtuig- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrie.

  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

  Startdata & locaties

  LOADING ...