VCA Cursus VOL E-learning (leidinggevenden)

Cursus samenvatting

Het belang van bedrijfsmaatregelen voor een veilige en gezonde werkomgeving is algemeen bekend. Bedrijven waarbij men risicovolle werkzaamheden moet uitvoeren of waarbij men in een risicovolle omgeving moet werken, worden daarom getoetst op het beheersen van een veiligheidssysteem. Dit betekent dat ook de medewerkers getraind moeten worden op het gebied van veiligheid. De VCA-VOL-opleiding gaat iets verder dan de VCA basisopleiding en is vooral gericht op leidinggevenden

E-learning assessment Cursus how_to_reg Gevorderden beenhere VCA payment € 140.00* place Stein, Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam
 • group 1-0 pers.
 • schedule Studiebelasting: 1 Dagdeel
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dagdeel
 • event_note Doorlooptijd: 90 Dagen
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De cursus is bestemd voor alle personen die werken in een omgeving waar veiligheid en de bewustwording van veiligheid extra aandacht behoeft. Denk hierbij aan personen die werken met gevaarlijke apparaten en/of stoffen of aan personen die werken op bouwprojecten en/of aan fabricageprocessen. Deze cursus is met name geschikt voor personen die bij het hiervoor genoemde soort werkzaamheden een leidinggevende functie vervullen (zoals bijvoorbeeld ploeg- en projectleiders)

  Inhoud

  De volgende punten komen aan bod:

  • ARBO- en milieuwetgeving
  • risico’s, ongevallen, veiligheid en preventie
  • gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, besloten ruimten, brandveiligheid en metingen
  • hijsen en tillen
  • werken op hoogte
  • gereedschappen en hulpmiddelen
  • persoonlijke beschermingsmiddelen
  • examentraining

  Overige

  • De e-learning duurt tussen de 4 en 12 uur, afhankelijk ervaring. Daarnaast moet u nog de tijd meerekenen voor het afleggen van het examen op locatie. U kunt de e-learning module op elk gewenst moment onderbreken en weer hervatten
  • De e-learning cursus kunt u op uw eigen computer, tablet, smartphone of een combinatie hiervan doorlopen.
  • U legt het examen af op de computer, op locatie van het examencentrum, het examen bestaat uit 70 vragen en duurt 75 minuten.

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk
  • Het officiële examen kunt u inplannen op één van de 41 vaststaande examenlocaties door heel Nederland, op een datum naar wens
  • Een formeel door het SSVV uitgereikt diploma met uniek nummer (10 jaar geldig)
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers)

  VCA certificering helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Deze certificering wordt vereist door bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hierin structureel willen investeren. En dan vooral voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Denk aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

  VCA Infra

  VCA Infra houdt toezicht op de inhoudelijke kwaliteit van examencentra VCA en SOG. Om in aanmerking te komen voor een erkenning als Examencentrum VCA of Examencentrum SOG moet een opleider voldoen aan de erkenningscriteria. Een erkenning kan worden ingetrokken als een examencentrum niet voldoet aan de regelgeving. Bij erkende examencentra vinden jaarlijkse audits plaats. Daarnaast voert de Stichting Examenkamer onaangekondigd en steekproefsgewijs controlebezoeken uit.

  (promoties op gerelateerde cursussen:)

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Online (e-learning) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 140 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practicums arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...