Training installeren van zonnestroomsystemen tot in de meterkast (i.s.m. BDA)

Training samenvatting

Deze training wordt verzorgd in samenwerking met BDA Dak- en Gevelopleidingen, de toonaangevende opleider op het gebied van zonnepanelen en zonne-energie.

In deze 3-daagse cursus wordt geleerd hoe een zonnestroominstallatie op een veilige manier onder het dak geïnstalleerd moet worden tot in de meterkast, dus tot en met het mogelijk aanpassen en uitbreiden van de verdeelinrichting tot 3 x 25 ampère. Vaardigheden gericht op het verrichten van de juiste metingen, het voorbereiden van de DC- en AC-bekabeling, het monteren van de omvormer, het aansluiten op de meterkast en het uiteindelijke in bedrijfstellen van de installatie worden geoefend. Aan de hand van checklijsten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert. De onderliggende regelgeving van de NEN 1010 en NEN 3140 wordt tijdens de training behandeld.

assessment Training how_to_reg Gevorderden beenhere BDA payment € 1345.00 (excl BTW)* place Groningen
 • group 4-12 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 24 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 3 Dagen
 • event_note Doorlooptijd: 1 Week
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  • Monteurs van installatiebedrijven
  • Uitvoerende medewerkers van dakaannemers

  Training opzet

  In de cursus wordt geoefend op het verrichten van de juiste metingen, het voorbereiden van de DC- en AC-bekabeling, het monteren van de omvormer, het aansluiten op de meterkast en het uiteindelijke in bedrijfstellen van de installatie. Aan de hand van checklisten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert. De onderliggende regelgeving van de NEN 1010 en NEN 3140 wordt tijdens de training behandeld.

  Inhoud

  • Kenmerken, componenten en werking van zonnestroomsystemen
  • Practicum elektrotechnische installatie DC- en AC-zijde
  • Controle werking systeem (panelen en omvormer)
  • Aansluiten op de meterkast
  • Oplossen van kleine storingen
  • Veilig installeren van zonnestroomsystemen

  Aandachtspunten

  • InstallQ-examen Aansluiten PV-installaties op de meterkast

   Voor dit examen dient u zich apart in te schrijven.
   Het examen bestaat uit 2 delen, een theorie-examen en een praktijkexamen. Als men voor beide examendelen slaagt ontvangt men het InstallQ-certificaat voor deze vakdiscipline. Beide examens worden op 1 dag bij BDA Opleidingen in Gorinchem georganiseerd en vergen in totaal één dagdeel. De kandidaat hoort direct na de beide examens of hij/ zij geslaagd is. Lees hier meer over het InstallQ-examen Aansluiten PV - Installaties op de meterkast

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  BDA (BDA dak -en gevel opleidingen)

  BDA Dak- en Gevelopleidingen komt voort uit BDA Opleidingen, dat al sinds de jaren ‘80 opleidingen organiseert over daken en gevels. Sinds 2003 zijn wij zelfstandig. Wel delen we als kennispartners met de BDA Groep de trends en ontwikkelingen. Hiermee houden wij onze opleidingen altijd actueel.

  Het docententeam bestaat uit een groot aantal freelance trainers en instructeurs. Zij zijn ook altijd nog actief in de bouwpraktijk. Dit is een belangrijke basisvoorwaarde voor het docentschap, omdat de trainingen toepassingsgericht en op de bouwpraktijk afgestemd zijn.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  3 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 1.345 (netto)

  Na de opleiding

  Na de opleiding kunt u zich aanmelden voor het officieel erkende InstallQ examen "Aansluiten PV installaties op de meterkast"

  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  procestechniek-cursus

  Vakwijzer arrow_forward_ios

  Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...