Temperatuurmetingen

Cursus samenvatting

Temperatuurmetingen kom je overal in de industrie tegen. Industriële temperatuurmetingen onderscheiden zich door de vereiste nauwkeurigheid en bestendigheid tegen allerlei omgevingsinvloeden.

In deze cursus gaan we in op de belangrijkste industriële opnemers, temperatuursensoren, -zenders en opnemers. Je kunt hierbij denken aan de belangrijkste eigenschappen, uitvoeringsvormen, aansluitmethode en montagewijze met beschermhulzen. Je krijgt kennis aangereikt over temperatuurmetingen en op temperatuurmeting gebaseerde regelingen. Zodanig dat je in staat bent temperatuursensoren, zenders en meetcircuits te kunnen controleren, configureren en fouten te lokaliseren en oplossen in temperatuurmeetcircuits.

assessment Cursus how_to_reg Beginners payment € 830.00 (excl BTW)* place Schiedam, Stein event Wo 8 mei startgarantie (+62 andere data)
 • group 4-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 16 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 2 Dagen
 • event_note Doorlooptijd: 2 Dagen
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Jij bent als (onderhouds)monteur of (beginnend) technicus betrokken bij de installatie, het afstellen, controleren, het opsporen en oplossen van storingen van temperatuuropnemers, zenders en meetcircuits voor temperatuurmetingen in industriële installaties. Indien je als elektrotechneut in de industrie werkt en op een andere manier in aanraking komt met temperatuurmetingen, is deze cursus ook interessant.

  Cursus opzet

  Wij gaan tijdens de cursus zoveel mogelijk in op de praktijk en wisselen theorie af met praktijk. Aan de hand van zelfsturende praktijkopdrachten ga je aan de slag met verschillende temperatuurinstrumenten in een industriële omgeving.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je kunt verschillende grootheden, eenheden en eigenschappen zoals warmte weerstand, -capaciteit voor temperatuur hanteren
  • Je kunt de belangrijkste aspecten van de mechanische uitvoering van het meetpunt, de positie in de leiding/vat en het gebruik van beschermhulzen beschrijven en hanteren
  • Je bent in staat om de belangrijkste lokale tempratuuropnemers en schakelaars te kunnen benoemen, beschrijven en verklaren (bimetaal, gas- en vloeistofgevulde opnemers)
  • Je kunt de belangrijkste eigenschappen, uitvoeringen, aansluitmethodieken van weerstandstemperatuur opnemers (Pt100 en diverse andere types), benoemen, beschrijven en hanteren
  • Je weet de verschillende aansluitmethodes, de werking en de functie van weerstandsopnemers; 2, 3 en 4 draadsaansluiting
  • Je kunt de belangrijkste eigenschappen, uitvoeringen en aansluitmethodieken van thermokoppel temperatuuropnemers (alle meest voorkomende types, o.a. K, J, enz.), warme en koude las, compensatiekabel, benoemen, beschrijven en hanteren
  • Je leert temperatuursensoren, zenders en meetcircuits te controleren, af te stellen, configureren en fouten te lokaliseren en op te lossen in temperatuurmeetcircuits
  • Je weet gebruikelijke meet- en testapparatuur voor temperatuurmetingen te gebruiken in praktische opstellingen
  • Je leert om te gaan met de speciale fieldcalibrators; temperatuur-ovens die voor het testen, storingen zoeken en kalibreren van temperatuurmetingen worden gebruikt

  Vereiste kennis & ervaring

  Om deel te kunnen nemen aan de cursus Temperatuurmetingen dien je de cursus Niveaumetingen met goed gevolg doorlopen te hebben. Indien je op een andere manier vergelijkbare kennis hebt opgedaan (bijvoorbeeld middels een vergelijkbare cursus), kun je ook deelnemen aan de cursus Temperatuurmetingen.

  Ieder van deze cursussen is voldoende basis om mee in te stromen:
  call_merge

  Aandachtspunten

  • Om deel te kunnen nemen aan de cursus Temperatuurmetingen dien je de cursus Niveaumetingen met goed gevolg doorlopen te hebben. Indien je op een andere manier vergelijkbare kennis hebt opgedaan (bijvoorbeeld middels een vergelijkbare cursus), kun je ook deelnemen aan de cursus Temperatuurmetingen.

  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png


  photo_size_select_small
  Deze Cursus maakt onderdeel uit van:

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Woensdag 8 mei 2024 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 15 mei
  2 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 830 
  Woensdag 15 mei 2024 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 22 mei
  2 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 830 
  Woensdag 22 mei 2024 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 29 mei
  2 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 830 
  Woensdag 29 mei 2024 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 5 jun
  2 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 830 
  Woensdag 5 juni 2024 08:30-15:30 start gegarandeerd
  Vervolgens: wo 12 jun
  2 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld (Cursus start gegarandeerd, onafhankelijk van inschrijvingen)
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 830 
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  2 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 830 (netto)

  Na de opleiding

  De cursus ‘Temperatuurmetingen’ vormt een goede basis voor (vervolg)cursussen:

  fork_right

  De cursus Temperatuurmetingen vormt een uitstekende basis om de module Flow metingen te volgen.

  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...