European Welding Coördination Personnel level Basic EWCP-B

Cursus samenvatting

De cursus EWCP-B, is de ideale opleiding wanneer je als ambitieuze kwaliteitslasser of lasservoorman een volgende stap wil maken in je carrière. De opleiding Lascoördinator EPWC-B, voorheen RWC-B is een officiële EWF (European Welding Federation for Welding) opleiding, die leidt tot een officieel Europees erkend diploma.

Per 1 juli 2014 is de EN 1090-1 verplicht binnen de EU. Voor staalconstructiebedrijven (fabrikanten) is het sindsdien verplicht een CE verklaring op te stellen bij het op de markt brengen van dragende stalen en aluminium constructiedelen.

Eén van de eisen uit deze EN 1090-1 norm is de aanwezigheid binnen het bedrijf van een lascoördinator met voldoende kennisniveau in relatie tot uitvoeringsklasse, materiaal en materiaal dikte. De opleiding EWCP-B is de hiervoor ontwikkelde opleiding die mensen met een jarenlange ervaring in het vakgebied, de mogelijkheid biedt om als Lascoördinator volgens de EN 1090 binnen een bedrijf werkzaam te zijn. Deze opleiding is ook een perfecte opstap naar een lascoördinerende functie voor geïnteresseerden die werkzaam zijn bij bedrijven waar veel wordt gelast.

 • Inclusief examenkosten ter waarde van € 780,-
 • Inclusief lesmateriaal
 • Europees erkend diploma
assessment Cursus how_to_reg Experts beenhere NIL payment € 3650.00 (excl BTW)* place Schiedam event Di 10 sep
 • group 5-16 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 64 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 15 Dagen
 • event_note Doorlooptijd: 4 Maanden
 • Advies over lasopleidingen nodig? Neem contact op met onze adviseur lasopleidingen: Gijs Zwaan 06 1509 20 12 of

  Voor wie

  De opleiding is bestemd voor zowel ervaren lassers als leidinggevend en kaderpersoneel binnen de lastechniek die een stap vooruit willen zetten in hun carrière en daarmee als lascoördinator de spin in het lasproces van hun bedrijf willen worden.

  Cursus opzet

  De opleiding bestaat uit 3 modules:

  • Theorie minimaal 51 uur, met een verplicht schriftelijk tussentijds examen.
  • Seminar minimaal 13 uur, waarin alle praktische zaken m.b.t verantwoordelijkheden van een lascoördinator wordt behandeld.
  • Eindexamen bestaande uit een schriftelijk en een mondeling examen.

  Vereiste kennis & ervaring

  De kandidaat dient minimaal 4 jaar relevante ervaring te hebben. Deze werkervaring moet overeenkomstig zijn met het werk- en denkniveau van een lascoördinator.

  Aandachtspunten

  • De kandidaat dient minimaal 4 jaar relevante ervaring te hebben. Deze werkervaring moet overeenkomstig zijn met het werk- en denkniveau van een lascoördinator.

  • De examens worden opgesteld en afgenomen door het NIL. Na het positief afsluiten van alle modules, het tussentijdse examen en het afsluitend examen ontvang je het EWF diploma EWCP-B.

  • De cursist ontvangt na een goed resultaat een officieel Europees erkend diploma.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  NIL (NIL)

  Een NIL certificering staat voor een internationaal gestandaardiseerd en erkend kwaliteitsniveau. De examens worden afgenomen en beoordeeld onder auspiciën van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

  Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

  Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Het NIL stelt zich ten doel de kennis en vakbekwaamheid in deze branches op hetzelfde niveau te houden als nu, en daar waar mogelijk uit te breiden. Daarbij is het van belang dat er continu voldoende aanwas is van jonge vakmensen.

  Eén van de belangrijkste instrumenten daarbij is zorgdragen voor goede en betrouwbare opleidingsmogelijkheden. NIL houdt daarvoor toezicht op de uitvoering en de opleidingsinstituten. Door die onafhankelijke positie kunnen examineren, diplomeren en certificeren op een objectieve wijze tot stand komen.

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Dinsdag 10 september 2024 08:30-15:30
  Vervolgens: di 17 sep, di 24 sep, di 1 okt, di 8 okt, di 15 okt, di 22 okt, di 29 okt, di 5 nov, di 12 nov, di 19 nov, di 26 nov, di 3 dec, vr 6 dec, di 10 dec, di 7 jan, di 14 jan
  17 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Schiedam € 3.650 
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  15 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 3.650 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg je resultaat toe op Linkedin!

  Heb je een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan je Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  procestechniek-cursus

  Vakwijzer arrow_forward_ios

  Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...