Asbest herkenning en veiligheid

Cursus samenvatting

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Toch bevatten veel oudere gebouwen en installaties nog asbesthoudende materialen. In veel gevallen zit dit goed weggestopt en levert het geen risico’s op. Maar bij renovatiewerkzaamheden, onderhoud of sloop kunnen er asbestvezels vrijkomen, die gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Tijdens de cursus leer je, wanneer je met asbest in aanraking kan komen, hoe je dit materiaal kunt herkennen en hoe je hier op de juiste manier mee om kan gaan om risico’s te beperken.

assessment Cursus how_to_reg Alle niveaus payment € 300.00 (excl BTW)* place Den Bosch, Maarssen, Externe locatie
 • group 8-15 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 1 Uur
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dag
 • event_note Doorlooptijd: 1 Dag
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De cursus is interessant voor iedereen die in zijn beroep met asbest in aanraking kan komen. Of je nu net gestart bent als monteur of service monteur in de utiliteit of industrie óf al langer werkzaam bent in het vak maar je meer wilt weten over hoe je asbest herkent en hoe hier veilig in te handelen.

  Cursus opzet

  Tijdens de cursus leer je, aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden, hoe je asbesthoudend materiaal kunt herkennen. Tijdens de cursus maken we gebruik van een VR-tool. Middels VR ga je in een virtuele wereld oefenen in levensechte situaties, vanuit de veiligheid van het klaslokaal. In een woning, kantine of fabriek zoek je zelf naar asbestverdachte objecten. Je kennis wordt op een praktische manier getest (middels VR) icm monsterpotjes. Zo word je klaargestoomd voor een realistische situatie.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je leert de achtergrond van asbest kennen (wat is asbest en soorten asbest)
  • Je leert, door middel van veel tips & tricks, om op een goede en praktische manier asbestverdachte materialen te herkennen (eigenschappen en toepassingen)
  • Je weet wat gezondheidsrisico’s zijn ten aanzien van asbest/ -houdende materialen
  • Je leert hoe wel/niet te handelen wanneer er een asbestverdachte toepassing wordt aangetroffen (in veel gevallen is doorwerken gewoon mogelijk)
  • Je krijgt achtergrondkennis van Wetgeving met betrekking tot asbest (asbestverbod, casussen, ARBO, normen, inventariseren, sloopmelding, verwijderen en eindcontrole)

  Overige

  De cursus wordt verzorgd in samenwerking met SGS Search.

  Aandachtspunten

  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat via SGS Search.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 300 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...