Installeren en aansluiten van voeding- en laagspanningsverdeelinrichtingen - MEP2

Vakmodule samenvatting

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. Het doel van deze cursus is om te leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt monteren en installeren, bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten.

assessment Vakmodule how_to_reg Gevorderden payment obv offerte* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Groningen, Schiedam, Stein
  • group 4-12 pers.
  • forum nl
  • schedule Studiebelasting: 10 Uur
  • date_range Lesbijeenkomsten: 10 Dag
  • event_note Doorlooptijd: 10 Week
  • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

    Voor wie

    Deze cursus is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van elektrotechnische panelenbouw wil opfrissen of uitbreiden.

    info Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.

    Inhoud

    • componenten- en materialenkennis, kennis van inrichting en opbouw van elektrische apparatuur en voeding- en verdeelsystemen, bouwwijze van kasten;
    • basiskennis van elektrische componenten en systemen, opbouw voedingssysteem, schakelaar, scheider, schroef- en meszekering, automaten, rail en koppelingen, aarding en aardingpunten, afscherming, aanrakingsgevaar, toegankelijkheid, netscheider, inkomende voeding, uitgaande voeding, hoofdstroomrelais, hulpstroomrelais, nul doorgangschakeling;
    • installeren, monteren en aansluiten van schakel-, beveiligings- en bedieningscomponenten;
    • kennis van: bouwwijze en inrichting kasten, gereedschappen, montage en installatie, stroom, spanning, belasting en vermogen, veiligheden en zekeringen, nominaal stroom/overstroom, overspanning, schakelvermogen, stroomtrafo en thermische beveiliging;
    • principe van opbouw en werking van voeding en verdeelinrichtingen;
    • coderingstechnieken voor voorkomende apparatuur en systemen;
    • werken met tekeningen, schema’s, lijsten voor de (pneumatische) besturingen in de kastenbouw (NEN 1010, IEC 60204, EN 60529, 60617 en 61346, NEN 5152), voeding en verdeelschema, besturingsschema;
    • veilig werken en meten met gereedschappen en meetapparatuur, materialen op de werkplek en bij de uitvoering van de werkzaamheden (NEN 3140);
    • inmeten, positioneren, aansluiten en bevestigingen van onderdelen en componenten;
    • controleren en meten van de geïnstalleerde verdelers en voedingen, isolatietest, kortsluittest, geleiding, breukweerstand, schakelpunt.

    Maatwerk mogelijkheden

    Deze cursus is volldig modulair en kan qua lengte worden afgestemd op de aanwezige kennis en de voortgang van de cursist. De cursus kan ofwel in een groep, ofwel individueel worden gevolgd.

    De totale training bestaat uit 10 dagen, die als volgt er uit zien:

    • 2 dagen "theorie" (theorie is een integraal onderdeel van de praktijkvorming en alleen ondersteunend voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten).
    • 8 dagen praktijkvorming

    Aandachtspunten

    • Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.

    • De cursus wordt afgesloten met een examen, de cursist krijgt een certificaat, met vermelding van behandelde stof.

    • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
      NRTO-keurmerk.png


    Startdata & locaties

    Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
    Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
    10 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
    nader te bepalen op aanvraag

    Over Vakwijs

    Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

    Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

    Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

    Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

    LinkedIn Add to Profile button
    ;

    Techniek in praktijk arrow_forward_ios

    Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
    “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

    Planning

    Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

    Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

    Locaties

    Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

    Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

    Inclusief lesmateriaal

    Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

    360-view

    360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

    Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

    Startdata & locaties

    LOADING ...