PLC Techniek 3

Cursus samenvatting

Veel complexe of deels of volledig geautomatiseerde installaties maken gebruik van PLC-systemen voor de besturing. Om op een goede systematische en gestructureerde wijze storingen in complexe installaties te kunnen lokaliseren en verhelpen is gedegen kennis van verschillende programmeertalen nodig. De servicetechnicus of engineer moet het klantprogramma kunnen lezen en begrijpen om vast te kunnen stellen waar de storing zich bevindt. Zeker bij sequentiële logica met uitgebreide en complexe toestandsdiagrammen is dat een uitdaging. Niet iedere klant programmeert en vooral, documenteert, zijn PLC bestuurde installatie even goed.

In deze cursus gaan we dieper in op de opbouw en werking van de moderne PLC’s en de wijze waarop zij gestructureerd worden geprogrammeerd. Je leert programmeertalen, de PLC-programmatuur en klantinstallaties te lezen, doorgronden en toe te passen om storingen te kunnen lokaliseren en op te lossen.

assessment Cursus how_to_reg Gevorderden place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 1-8 pers.
 • forum nl
 • date_range Lesbijeenkomsten: 3 Dagen/avonden
 • event_note Doorlooptijd: 3 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Jij hebt al een aantal jaren werkervaring als servicetechnicus of engineer en verleent service en onderhoud aan complexe PLC gestuurde installaties. Je wilt leren hoe je je in een klantinstallatie kunt inleven, én de PLC-programmatuur kunt lezen en toepassen om storingen te kunnen lokaliseren en op te lossen.

  Cursus opzet

  Wij gaan tijdens de cursus zoveel mogelijk in op de praktijk en wisselen theorie af met praktijk. Aan de hand van praktijkopdrachten ga je aan de slag met PLC’s en ten. Wij maken gebruik van gangbare complexe PLC’s zoals Siemens en Phoenix. Evenals practica PLC’s t.b.v. garage, verkeerslichten, bruggen, verkeersplein en andere infra- en industriële toepassingen.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je leert diverse moderne PLC’s en PLC-systemen aansluiten en de communicatie tot stand te brengen
  • Je kunt omgaan met de gebruikelijke PLC ontwikkelomgevingen, projecten en programma’s up en downloaden
  • Je kunt werken met systemen geprogrammeerd in verschillende PLC programmeertalen zoals ladder, FBD, SFC en STX
  • Je kunt de werking van analoge en discrete-IO modulen en de bijbehorende complexe sensoren verklaren, beschrijven en op juiste wijze toepassen in een applicatie
  • Je weet, door middel van meting en software-analyse, defecten en fouten op te sporen
  • Je begrijpt de toepassing en functie van gangbare functiebouwstenen (OB, FC, FB en DB)
  • Je leert, in praktijkopstellingen off line en online leren te werken, aansluiten, meten aan en testen met behulp van gangbare PLC’s zoals Siemens en Phoenix
  • Je kunt verschillende programma’s in praktijkopstellingen realiseren

  Maatwerk mogelijkheden

  Meer informatie over prijzen en mogelijkheden zijn op te vragen via de offerteknop!

  Aandachtspunten

  • Om deel te kunnen nemen aan de cursus PLC Techniek 3, dien je de cursus PLC Techniek 1 en 2 met goed gevolg doorlopen te hebben. Indien je op een andere manier vergelijkbare kennis hebt opgedaan (bv middels een vergelijkbare cursus), kun je ook deelnemen aan de cursus PLC Techniek 3.
   Wij verwachten kennis van elektrische aandrijvingen en motoren.
  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  3 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen op aanvraag

  Na de opleiding

  De cursus PLC Techniek 1, 2 en 3 vormen een uitstekende basis om de vakmodule motorregelingen en frequentieregelaars te volgen. Dit geheel vormt een mooie basis voor de laatste PLC module; PLC Techniek 4.

  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...