Opleidingen installatietechniek

Onze uitgebreide selectie van trainingen is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals en wordt verzorgd door deskundige instructeurs. In onze trainingscentra in Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam en Stein bieden we een breed scala aan cursussen en opleidingen op het gebied van installatietechniek, klimaattechniek en werktuigkundige installaties.

Bij Vakwijs bieden we een breed scala aan trainingen en vakmodules op het gebied van installatietechniek. Leer de essentiële vaardigheden voor het correct installeren van dikwandige leidingen met behulp van warmtebewerkingstechnieken, verwerf de nodige kennis en expertise om efficiënt en nauwkeurig koperen en stalen leidingen aan te leggen, en verken de technieken en procedures voor het professioneel installeren van kunststof leidingen. Daarnaast bieden we ook trainingen aan voor het aansluiten van verwarming en sanitair, hardsolderen van verschillende materialen, in bedrijf stellen en onderhouden van ketels, installatietechniek voor elektrotechnici, introductie in de installatietechniek, technisch tekenen en symbolenkennis, mechanische ventilatie, monteur sprinklertechniek en het lezen van technische tekeningen en symbolen.


Certificeren Vakmanschap CO:

Vakwijs biedt trainingen en examens aan om te voldoen aan de nieuwe Gasketelwet, waarbij certificering vereist is voor bedrijven die cv-ketels installeren of onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen en rookgasafvoeren. Met een ééndaagse theorietraining en praktijktraining kun je je voorbereiden op de online theorie- en praktijkexamens, waarna je een erkend vakmanschapscertificaat ontvangt en geregistreerd wordt als erkend vakman. Kies het juiste profiel, volg de trainingen en examens bij Vakwijs en word een gecertificeerd professional in installatietechniek.

Vakmanschap CO >

Bij Vakwijs geloven we in praktijkgerichte cursussen die u voorbereiden op de uitdagingen van de echte wereld. Onze installatietechniek trainingen bieden een combinatie van theoretische kennis en hands-on training, zodat u direct de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. Investeer in uw professionele groei en schrijf u vandaag nog in voor een van onze installatietechniek cursussen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om u aan te melden.

In klimaattechniek bieden we uitgebreide cursussen, zoals Klimaattechniek in de praktijk, inclusief verschillende modules zoals ventilatie en luchtbehandeling, warmte en koudeproductie, hydraulisch regelen en meet- en regeltechniek. Leer alles over het ontwerpen, installeren en onderhouden van HVAC-systemen, duik in de complexe wereld van regeltechniek en ontwikkel de vaardigheden om energie-efficiënte klimaatsystemen te realiseren. Of u nu een beginner bent die de basisprincipes wil leren of een professional die zijn vaardigheden wil uitbreiden, bij Vakwijs vindt u de cursus die bij u past.

In samenwerking met Studium bieden we ook cursussen in koudetechniek, zoals F-gassen Categorie 1 en Categorie 2.

Verwarming en sanitair:

Ketels en installaties:

Cursus sprinklertechniek:

Cursus koudetechniek:

In samenwerking met Studium bieden we ook cursussen in koudetechniek, zoals F-gassen Categorie 2.

Klimaattechniek:

Onze trainingscentra zijn de ideale plek om uw vaardigheden in de installatietechniek verder te ontwikkelen.

 

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...