Lascursussen / lasopleidingen

Vakwijs biedt een breed scala aan lasopleidingen en lascursussen op verschillende niveaus en voor verschillende lasprocessen. 

Introductiecursus lassen en tekenen:
Voor beginners zijn er introductiecursussen waarin de basisprincipes van lassen, veiligheidsmaatregelen en tekeninglezen worden behandeld.

TIG lasopleiding:

Voor hoogwaardig lassen met TIG is er een scala aan cursussen op verschillende niveaus, zoals staal, aluminium en roestvrij staal. Deze opleidingen richten zich op het aanleren van de juiste technieken voor TIG-lassen.

Hygiënisch lassen:
Voor de voedingsindustrie zijn er specifieke hygiënisch lasopleidingen. Deze opleidingen combineren TIG-lasvaardigheden op pijp niveau 2 met hygiënisch lassen voor toepassingen in de voedingssector.

MAG lasopleiding:
Voor lassen met MAG zijn er cursussen voor staal en roestvrij staal op verschillende niveaus. Deze opleidingen zijn gericht op het bereiken van goede lasresultaten en het leren werken met MAG-technieken.

MIG lasopleiding:
MIG-lassen wordt gedekt door cursussen op verschillende niveaus, inclusief basiscursussen en gevorderde cursussen. Deze opleidingen leren deelnemers de technieken en vaardigheden die nodig zijn voor succesvol MIG-lassen.

BmBE lasopleiding:
Voor elektrodelassen (BmBE) zijn er cursussen op verschillende niveaus. Deelnemers leren werken met verschillende soorten beklede elektroden en technieken voor lassen in diverse posities.

Autogeen lasopleiding:
Autogeen lassen, waarbij brandbaar gas en zuurstof worden gebruikt, wordt behandeld in cursussen op verschillende niveaus. Deelnemers leren veilig en effectief te lassen met behulp van autogene technieken.

Lasinspectie:

Voor kwaliteitsborging biedt Vakwijs cursussen voor visuele lasinspectie op niveau 1 en niveau 2. Deelnemers leren visuele inspecties uitvoeren en lasfouten identificeren volgens de geldende normen.

Kaderopleidingen lastechniek:

Voor professionals die gespecialiseerde kennis willen verwerven, biedt Vakwijs kaderopleidingen, zoals de International Welding Practitioner (IWP), International Welding Specialist (IWS), International Welding Coördinator (EWCP-B), Schakelcursus Middelbare Lastechniek (SMLT) en International Welding Technologist (IWT).

Lasopleidingen MBO lastechniek:
Voor middelbaar beroepsonderwijs biedt Vakwijs lasopleidingen op basis- en allround-niveau, evenals pijpfitten en pijpenbewerking, om erkende diploma's en certificeringen te behalen.

Deze diverse opleidingen stellen deelnemers in staat om vaardigheden en kennis op te doen in verschillende lasprocessen en toepassingsgebieden. Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Vakwijs voor gedetailleerde informatie over elk specifiek programma, inclusief cursusduur, kosten en vereisten.

 

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...