Opleidingen elektrotechniek

Elektrotechniek is een veelomvattend vakgebied dat zich richt op elektrische systemen, installaties en technologieën. Het speelt een cruciale rol in diverse sectoren, zoals woningbouw, utiliteit en industrie. Binnen de elektrotechniek zijn er verschillende opleidingen en trainingen beschikbaar die professionals voorbereiden op specifieke aspecten van het vakgebied. Deze opleidingen variëren van basisprincipes tot geavanceerde besturingstechnieken.

Onze elektrotechniek cursussen worden aangeboden op onze trainingscentra in Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam en Stein, er is altijd een trainingslocatie bij jou in de buurt.

Elektrotechniek:

De categorie elektrotechniek omvat een breed scala aan opleidingen en trainingen. Hierbij kun je denken aan de NEN 3140 VP LS Stipel, een opleiding voor vakbekwame personen in het werken met laagspanningssystemen volgens de NEN 3140 norm. Daarnaast zijn er trainingen zoals basis elektrotechniek, waarin de fundamenten van elektrotechniek worden behandeld, en elektrotechniek voor werktuigkundigen (E voor W), die werktuigkundigen vertrouwd maken met elektrotechnische concepten die relevant zijn voor hun werkgebied. Andere opleidingen richten zich op specifieke toepassingsgebieden, zoals elektrotechniek in de woningbouw, kleine utiliteit en het installeren van laadpalen voor elektrische voertuigen. Van praktijkgerichte installatietrainingen tot certificeringscursussen, de categorie elektrotechniek biedt een scala aan mogelijkheden voor professionals die hun kennis willen vergroten.

Energietransitie:

In het hart van de huidige energietransitie speelt Vakwijs een cruciale rol door een reeks geavanceerde trainingen aan te bieden die zich richten op de toekomst van energie. Een van onze opvallende programma's omvat een klassikale training voor het installeren van laadpalen, waarbij je de essentiële vaardigheden zult verwerven om de groeiende vraag naar elektrische mobiliteit te ondersteunen. Daarnaast bundelen we onze krachten met BDA om een boeiende praktijktraining aan te bieden, gericht op het nauwkeurig installeren van zonnestroomsystemen, helemaal tot in de meterkast.

Industriële elektrotechniek:

Industriële elektrotechniek is een specialisatie binnen de elektrotechniek die zich richt op elektrische systemen en besturingen in industriële omgevingen. In deze categorie zijn er trainingen beschikbaar die zich richten op het bedraden van motorschakelingen en -besturingen, het ontwerpen van industriële elektrotechniek en het opsporen van storingen in motorschakelingen. Deze trainingen bieden professionals de nodige kennis en vaardigheden om effectief te werken in industriële elektrische systemen en de bijbehorende besturingstechnologieën.

Elektrotechniek en instrumentatie:

De opleidingen op het gebied van elektrotechniek leggen de basis voor een diepgaand begrip van elektrische systemen en energietechnologie. Van het ontwerpen van efficiënte en veilige elektrische installaties tot het beheren van complexe stroomnetwerken, onze cursussen bieden een solide basis voor professionals die streven naar excellentie in dit domein. Hierbij wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen, waaronder vermogenssystemen, schakeltechnieken en energiebeheer.

Aanvullend daarop omvat instrumentatie een essentieel aspect van dit vakgebied, waarbij nauwkeurige metingen en controle van processen centraal staan. Onze gespecialiseerde trainingen richten zich op moderne meetinstrumenten, geautomatiseerde regelsystemen en geavanceerde data-acquisitietechnieken. Door deel te nemen aan onze cursussen op het gebied van instrumentatie, kunnen professionals leren hoe ze nauwkeurige metingen kunnen verrichten, gegevens kunnen analyseren en complexe regeltechnieken kunnen toepassen om industriële processen te optimaliseren.

Besturingstechniek:

Besturingstechniek is een essentieel onderdeel van de elektrotechniek en omvat het ontwerp, de installatie en het onderhoud van besturingssystemen voor elektrische systemen. In deze categorie zijn er trainingen beschikbaar die zich richten op specifieke aspecten van besturingstechniek, zoals elektropneumatische besturingen en frequentieregelaars. Daarnaast zijn er opleidingen gericht op programmable logic controllers (PLC's), zoals PLC Techniek 1, PLC Techniek 2 en PLC Techniek 3. Deze trainingen leren professionals hoe ze PLC's kunnen programmeren en toepassen in verschillende industriële en automatiseringsprocessen.

Samenvattend biedt de elektrotechniek een breed scala aan opleidingen en trainingen die professionals de mogelijkheid geven om hun kennis en vaardigheden op verschillende gebieden binnen het vakgebied te ontwikkelen. Of het nu gaat om het werken met laagspanningssystemen, het ontwerpen van elektrotechnische installaties in de woningbouw, het bedraden van motorschakelingen in industriële omgevingen of het programmeren van PLC's, er zijn opleidingen en trainingen beschikbaar voor elke interesse en specialisatie binnen de elektrotechniek.

Veiligheid:

Bij onze veiligheidscursussen en trainingen op het gebied van elektrotechniek, NEN1010, STIPEL en NEN3140, staat veiligheid voorop. We voorzien professionals van de nodige kennis en expertise om elektrische systemen te hanteren met de hoogste normen van veiligheid en naleving. Of je nu een doorgewinterde vakman bent of aan het begin staat van je elektrotechnische carrière, onze trainingen bieden waardevolle inzichten en vaardigheden om een veilige werkomgeving te creëren en te behouden binnen de elektrotechnische sector.

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...