Hydraulisch inregelen (klimaattechniek)(blended)

Cursus samenvatting

De cursist maakt kennis met de theoretische begrippen en -handelingen binnen het vak klimaattechniek, op het gebied van hydraulisch regelen. Het zwaartepunt van deze training is de praktijk. De cursist gaat aan de slag met operationele klimaatinstallaties en praktijkopdrachten, welke afgestemd zullen worden op het niveau van de cursist. De praktijkopdrachten zijn gebaseerd op voorbeelden en werkopdrachten uit de praktijk. Compleet met tekeningen, schema’s, documentatie en gereedschappen, zoals de monteur dat in het werk tegenkomt. Na het volgen van de cursus ‘Hydraulisch regelen’ is de cursist in staat om zelfstandig een storing aan te nemen, te analyseren en een onderbouwde conclusie te trekken.

E-learning + praktijk assessment Cursus how_to_reg Gevorderden payment € * place Amsterdam
 • group 4-6 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 2 Dagen
 • date_range Lesbijeenkomsten: 2 Dagen/meerdere avonden
 • event_note Doorlooptijd: 2 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De praktijktraining Hydraulisch regelen is bestemd voor medewerkers van installatietechnische bedrijven die een opfriscursus of verdieping op het gebied van hydraulisch regelen kunnen gebruiken.

  Cursus opzet

  Methodiek Vakwijs: Vakwijs heeft deze cursus opgezet middels een efficiënte vorm van Blended Learning. De cursist zal middels e-learning starten met de theorie, daarna volgen testen over deze theorie, het klassikaal behandelen van de lesstof en het uitvoeren van individuele praktijkopdrachten.

  Inhoud

  Deze praktische cursus is opgebouwd uit drie theoretische invalshoeken. Hierbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod, met daarbij de koppeling naar de praktijk middels specifieke werkopdrachten:

  • Hydraulisch regelen
  • Regelende appendages (regelkleppen, inregelafsluiters, etc.)
  • Warmtapwaterbereiding (pompen, drukverhogers, etc.)

  Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om een storing aan te nemen, metingen te verrichten en de gegevens te interpreteren. De cursist weet waar de diverse meetinstrumenten toe dienen en hoe deze gebruikt moeten worden. De cursist weet de gegevens juist en onderbouwd weer te geven in een werkbon.

  Aandachtspunten

  • Kennis van de werking van klimaatsystemen is een pre.
  • Na het afronden van dit traject krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde lesstof wordt vermeld.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  (promoties op gerelateerde cursussen:)

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Nader te bepalen e-learning + praktijk
  Cursus waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Amsterdam € 1.050 
  Online (e-learning + praktijk) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  2 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 1.050 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Eigen trainingscentra en practicums arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Praktijkervaren instructeurs

  Startdata & locaties

  LOADING ...