Elektrotechnische panelenbouw niveau 2 - MEP2

Cursus samenvatting

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. Het doel van deze cursus is om te leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt monteren en installeren, bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten, en hoe je de kasten kunt vervaardigen. Kortom, het leren van alle vaardigheden voor de opbouw, inrichting en metaalbewerking van voedings-, schakel-, en verdeelkasten;

assessment Cursus how_to_reg Beginners payment obv offerte* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 4-12 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 27 Dagen
 • date_range Lesbijeenkomsten: 27 Dagen/meerdere avonden
 • event_note Doorlooptijd: 27 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Deze opleiding is bestemd voor (beginnende) elektromonteurs die zich willen bekwamen in het bouwen van een elektropaneel voor schakel- / verdeelinrichtingen en schakelkasten. Niet alleen de elektrotechniek wordt belicht, maar ook de mechanische bewerkingen komen aan bod. De cursus Elektrotechnische Panelenbouw is een specialisatie binnen de elektrotechniek. De deelnemer heeft voor de uitvoering van zijn werk extra kennis en vaardigheden nodig voor het vakkundig en volgens de normen bouwen en installeren van de elektropanelen en -kasten.

  Inhoud

  De cursus bestaat uit drie, ook afzonderlijk te volgen modules, waarbij in alle modules het juist toepassen en begrijpen van de normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204-1een belangrijk element vormt. De drie modules zijn:

  1. Cursus basisvaardigheden metaalbewerking en montagetechniek voor panelen- en kastenbouw;
  2. Cursus bedraden en aansluiten van componenten, panelen, voeding- en besturingskasten;
  3. Cursus installeren en aansluiten van voeding- en laagspanning-verdeelinrichtingen.

  Aandachtspunten

  • Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.
  • De cursus wordt afgesloten met een certificaat, met vermelding van behandelde stof
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  (promoties op gerelateerde cursussen:)

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  27 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen op aanvraag

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practicums arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...