NIEUWE WEBSITE

contact button

CURSUSSEN-ELEKTROTECHNIEK

Doel

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. Het doel van deze cursus is om te leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt monteren en installeren, bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten, en hoe je de kasten kunt vervaardigen. Kortom, het leren van alle vaardigheden voor de opbouw, inrichting en metaalbewerking van voedings-, schakel-, en verdeelkasten;

Bestemd voor

Deze opleiding is bestemd voor (beginnende) elektromonteurs die zich willen bekwamen in het bouwen van een elektropaneel voor schakel- / verdeelinrichtingen en schakelkasten. Niet alleen de elektrotechniek wordt belicht, maar ook de mechanische bewerkingen komen aan bod. De cursus Elektrotechnische Panelenbouw is een specialisatie binnen de elektrotechniek. De deelnemer heeft voor de uitvoering van zijn werk extra kennis en vaardigheden nodig voor het vakkundig en volgens de normen bouwen en installeren van de elektropanelen en -kasten.

Cursusomschrijving

De cursus bestaat uit drie, ook afzonderlijk te volgen modules, waarbij in alle modules het juist toepassen en begrijpen van de normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204-1een belangrijk element vormt. De drie modules zijn:

  1. Cursus basisvaardigheden metaalbewerking en montagetechniek voor panelen- en kastenbouw;
  2. Cursus bedraden en aansluiten van componenten, panelen, voeding- en besturingskasten;
  3. Cursus installeren en aansluiten van voeding- en laagspanning-verdeelinrichtingen.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.

Duur en groepsgrootte

Deze cursus heeft een variabele lengte, afhankelijk van voorkennis en voortgang,  en kan ofwel in een groep, ofwel individueel worden gevolgd.

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 225,- per trainingsdag (excl. BTW) per persoon.

Afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een certificaat, met vermelding van behandelde stof

 

 

 

 

 

Interesse in deze cursus?

 

Meer informatie?

Contact

 


Bekijk deze cursus en de planning op de nieuwe website


Inschrijven voor deze cursus?

Nieuwe website

 

Go to top