Databekabeling elektrotechniek

Vakmodule samenvatting

Wil jij leren hoe je een veilig en betrouwbaar datanetwerk aanlegt? Dan is onze vakmodule databekabeling elektrotechniek de perfecte keuze voor jou! Tegenwoordig is een goed functionerend datanetwerk onmisbaar in ons dagelijks leven en worden de eisen die aan netwerken gesteld worden, zoals bandbreedte, beschikbaarheid en veiligheid, steeds hoger. In deze vakmodule leer je alles over de opbouw van een datanetwerk en welke componenten en materialen je gebruikt om veilig kabels en connectoren aan te sluiten. We combineren theorie met praktijk, waarbij je zelf aan de slag gaat met het aanleggen van de bekabeling van een datacommunicatiesysteem onder begeleiding van een instructeur. Enige ervaring/kennis in de elektrotechniek is een pré, maar er is geen specifieke vooropleiding of cursus noodzakelijk. Wil jij je kennis en vaardigheden verbreden op het gebied van databekabeling of heb je te maken met databekabeling van systemen/installaties? Dan is deze vakmodule zeker iets voor jou!

assessment Vakmodule how_to_reg Beginners payment € 305.00 (excl BTW)* place Stein, Maarssen, Groningen, Schiedam, Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes
 • group 4-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 1 Uur
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dag
 • event_note Doorlooptijd: 1 Dag
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Je bent net gestart als monteur of onderhoudsmonteur in de utiliteit of industrie en je hebt te maken met databekabeling van systemen/installaties. Of je wilt je kennis en vaardigheden verbreden op dit gebied, omdat je er in de toekomst wellicht mee te maken krijgt. Je wilt leren hoe een datanetwerk in basis functioneert en hoe je veilig de bekabeling m.b.t. een datanetwerk kunt aanleggen.

  info Er is geen specifieke vooropleiding of cursus noodzakelijk. Enige ervaring/kennis in de elektrotechniek is een pré, maar niet noodzakelijk. Het is echt een eerste kennismaking met de Databekabeling.

  Vakmodule opzet

  In de vakmodule combineren we theorie met praktijk, maar we gaan zoveel mogelijk in op de praktijk. Je gaat zelf, aan de hand van opdrachten en begeleid door een instructeur, stap voor stap de bekabeling aanleggen van een datacommunicatiesysteem. Zodanig dat deze goed functioneert.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de vakmodule:

  • Je leert wat netwerk- en bekabelinginfrastructuren zijn, wat koper- en glasvezelbekabelingen zijn en hoe deze zijn opgebouwd
  • Je leert over kabeleigenschappen en -kenmerken (elektrisch en mechanisch) en hoe je deze kunt herkennen
  • Je leert (hardware)componenten herkennen (o.a. outlet, netwerkverdeler en RJ 45 connector/jack)
  • Je leert de verschillende kabels (cat. 5, cat. 6) herkennen
  • Je kunt datakabels op een veilige manier leggen en connectoren aansluiten (o.a. RJ 45 connector, outlet inbouw, Junctionbox)
  • Je weet hoe je verbindingen kunt meten en testen (middels kabeltestapparatuur)
  • Je past diverse gereedschappen en test- en meetapparatuur op de juiste veilige manier toe
  • Je kent de risico’s en aandachtspunten bij het trekken van kabels en montage in en op kabeldraagsystemen

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding of cursus noodzakelijk. Enige ervaring/kennis in de elektrotechniek is een pré, maar niet noodzakelijk. Het is echt een eerste kennismaking met de Databekabeling.

  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.

  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Nader te bepalen
  Vakmodule waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Stein € 305 
  Nader te bepalen
  Vakmodule waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Goes € 305 
  Nader te bepalen
  Vakmodule waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Apeldoorn € 305 
  Nader te bepalen
  Vakmodule waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Amsterdam € 305 
  Nader te bepalen
  Vakmodule waarin theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Den Bosch € 305 
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 305 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...