Nieuws

14-01-2019
Vmbo en havo beleven Week van de Procestechniek & Maintenance

49947787 2134232166640096 3939834441911762944 o

Meer dan 800 Limburgse vmbo en havo leerlingen van 31 scholen beleven van 14 t/m 18 en 21 t/m 25 januari a.s. tijdens de 20 ste editie van de Week van de Procestechniek en Maintenance de beroepen operator, technician en laborant.

Vakmensen uit de bedrijven, maar ook studenten begeleiden de technici in spé bij hun werkzaamheden in een realistische bedrijfsomgeving. De jongeren ervaren dat iets maken of doen in een teamverband met de nodige zelfstandigheid en eigen inbreng leuk kan zijn.  Via de Week van de Procestechniek en Maintenance en het complementaire Loopbaan-Oriëntatie-Programma van doe-dagen bij bedrijven en mbo-scholen kiest éénderde van de geïnteresseerde leerlingen voor een mbo-studie in deze richting. 

Een mooi resultaat van de samenwerking mbo Techniekcollege Zuid-Limburg, Gilde Opleidingen, Summa Laboratoriumtechniek en de meer dan 50 Procestechniek & Maintenance bedrijven (PML), waaronder Goflex Young Professionals en Vakwijs.  Door dit initiatief kan in Limburg de helft van de vraag van bedrijven naar operators, technicians en laboranten ingevuld worden door mbo-afgestudeerden, die veelal in deze regio blijven wonen en werken.  Procestechniek & Maintenance Limburg (PML) PML is een platform van rond de 50 toonaangevende technische bedrijven in de chemie, food, kunststof en maakindustrie. Ze werken samen met alle Limburgse vmbo, havo-scholen en mbo Techniekcollege Zuid-Limburg, Gilde Opleidingen en Summa Laboratoriumtechniek. 

De focus is resultaatgericht. In de 20 jaar dat PML bestaat groeide de jaarlijkse instroom van 20 naar 200 operator studenten en van 0 naar rond de 100 maintenance studenten. Ruim voordat deze jongeren de school verlaten, komen ze via stages en speeddates in contact met de lidbedrijven. Velen vonden daar een baan en hebben een succesvol bestaan opgebouwd in de regio.

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...