Nieuws

05-05-2021
VEGA investeert in technici van de toekomst

IMG 2353

Cursisten en medewerkers in opleiding van Technisch Trainingscentrum Vakwijs en Opleidingsbedrijf Goflex Young Professionals van de Goflex Group kunnen binnenkort aan de slag met een serie gloednieuwe sensoren van VEGA, die onlangs gedoneerd werden. De druktransmitters en radarniveaumeter zullen worden gebruikt in de proces skids waar aankomende technici hun vaardigheden aanleren. De Goflex Group biedt onder meer technische cursussen en Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) leerwerktrajecten aan.

Meetapparatuur is in de regel vrij kostbaar en het gebeurt dan ook niet elke dag dat een onderwijsinstelling een doos vol instrumenten krijgt. Thomas Hendriks, Technical Support Engineer bij VEGA legt uit hoe dat zit: “We hadden een serie instrumenten besteld voor een klant, maar die blijken niet meer nodig te zijn. Je kunt die apparatuur dan jaren op de plank laten liggen in de hoop dat er een klant komt die de instrumenten met exact die procesaansluiting en dat drukbereik wil aanschaffen, maar je kunt er ook mee investeren in de toekomst: het onderwijs dus.” 

vega vakwijs goflex 3

Opleiding skids 

Michaël Elsenbach, adviseur bij Goflex en Vakwijs was aangenaam verrast toen Hendriks hem belde met de vraag of hij interesse in de sensoren had. “Wij kunnen ze heel goed gebruiken, vooral omdat het hoge kwaliteit  sensoren zijn en bovendien zijn ze een stuk moderner dan de voorgaande sensoren. Daarmee is het makkelijker om de aansluiting op de praktijk te maken, waar je ook steeds vaker dit soort sensoren tegenkomt.” 

Vakwijs kreeg een aantal VEGABAR38 druksensoren uit de nieuwe ‘fit for purpose’ 2020-serie, een aantal VEGABAR82 high-end drukopnemers uit de PLIC-sensoren lijn en een 80Ghz VEGAPULS radarniveaumeter uit de nieuwe 2020-serie. 

Elsenbach wil de VEGA sensoren niet alleen gebruiken voor de skids die op de opleiding in het Vakwijs Traininscentrum worden gebruikt, maar heeft ook plannen om ze in een demo-opstelling in te bouwen die op open dagen wordt gebruikt om BBL leerlingen te werven voor Goflex. “Dat je een sensor in gebruik kunt nemen met je smartphone spreekt tegenwoordig bij de jeugd zeer tot de verbeelding, weten we uit ervaring.” 

VEGA Vakwijs Goflex 2 klein 2

Opleiding skids 

Hendriks hoopt dat de kennismaking met de VEGA sensoren uiteindelijk ook tot meer leidt: ”Als een Goflex technicus straks ergens aan het werk gaat en met stokoude druktransmitters in de weer moet, zegt hij wellicht tegen zijn leidinggevende dat hij de ervaring heeft dat onze transmitters toch echt veel makkelijker werken en een hoop tijd besparen. Maar ook als we er geen sensor meer om verkopen, vind ik dat we als toeleverancier moeten investeren in de technici van de toekomst.” 

De samenwerking bevalt nu al zo goed dat er meer plannen op de agenda staan. Elsenbach: “We zijn al aan het kijken of we samen met VEGA andere workshops kunnen geven, bijvoorbeeld aan boord van de VEGATRUCK, het rijdende demonstratielab van VEGA.”

Bekijk hier de Vakwijs instrumentatie cursussen

Meer over VEGA NL 

 

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...