Nieuws

20-03-2019
Vakwijs en KWx ontwikkelen een praktijkgericht lesprogramma over Ex-d en Ex-e kabelwartel

header warteltraining vakwijs opleidingen en kwx

Installaties in Ex-zones moeten voldoen aan strenge kwaliteit- en veiligheidseisen. Of het nu gaat om een maritieme, petrochemische of een andere toepassing: kennis van de wet- en regelgeving, de producten, de toepassingen en het installatieproces is van levensbelang. Voldoet de installatie niet aan de geldende normen, zoals de ATEX en IECEx, dan kunnen er gebreken optreden die de explosieveiligheid in gevaar brengen.

Kabelwartels toepassen in een Ex-zone.
Tijdens het ontwerp- en installatieproces van een explosieveilige installatie ontkom je niet aan het gebruik van kabelwartels. Ook deze onderdelen moeten voldoen aan de ATEX-richtlijn. Voor elke zone en kabelsoort zijn er voorschriften die bepalen welke wartel er gebruikt moet worden en hoe je deze installeert. Dit vraagt om up-to-date kennis en installatievaardigheden bij de ontwerper en eindproducent van de installatie.

Om deze vaardigheden te verbeteren, slaan Vakwijs Opleidingen en KWx de handen ineen met de ontwikkeling van een lesprogramma over Ex-d en Ex-e kabelwartels.

Dit nieuwe en interactieve programma wordt binnenkort gebruikt bij de 7 Vakwijs trainingscentra door heel Nederland. Cursisten kunnen op verschillende praktijkopstellingen vaardigheden opdoen over het selectie-, installatie- en inspectieproces van kabelwartels in gebieden met explosiegevaar. Tijdens de opdrachten worden zij ondersteund door korte instructievideo’s en begeleiding van praktijkinstructeurs.

Met een cursus van Vakwijs koppel je theorie aan de praktijk. Vakwijs geeft les volgens een efficiënte vorm van blended learning. Cursisten leren de theorie direct toe te passen in de praktijk. Met behulp van realistische simulaties en levensechte praktijkopstellingen worden zij niet alleen op praktische vaardigheden getraind maar ook op het gebied van beroepshouding, kostenbewustzijn, veiligheid en timemanagement. Alles in een levensechte, veilige en gecontroleerde omgeving.

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...