Nieuws

22-02-2019
Limburg zet vrouwen in op uitvoerende functies

OTIB Flyer A5 Branche zoekt vrouw 3 LR1024 1 1

RBPI nieuwsbrief Zuid Nederland 2019 jaargang 7, nr. 1

21-02-2019

OTIB en Techniek Nederland vinden diversiteit binnen de installatiebranche erg belangrijk. Steeds meer talentvolle vrouwen tonen belangstelling voor de techniek. Een mooie kans om in Limburg te starten met een gepast opleidingstraject ’Meer vrouwen op uitvoerende functies’.

Onwennig, maar nieuwsgierig kennismaken
Nieuwsgierig en soms enigszins onwennig melden de vrouwen zich begin januari voor een informatiebijeenkomst bij Vakwijs en IW Zuid Oost in Limburg. Een van de belangstellende zegt: “Ik heb nog nooit een technische functie gehad maar heb wel veel in huis verbouwd”, een andere zegt: “Ik ben wel handig, maar weet niet goed wat ik kan verwachten”.

“Dit horen we veel”, zegt Ingrid Bos adviseur arbeidsmarkt van OTIB. Vertegenwoordigers van UWV, werkgeversservicepunt en Metechnica onderschrijven dat.

Van oriëntatie naar basisopleiding
Vrouwen die belangstelling toonden, zijn later uitgenodigd voor een oriëntatie-ochtend, een assessment bij IW Zuid Oost en Vakwijs én een intakegesprek met Metechnica.
En nu, ruim een maand later, zijn de eerste enthousiastelingen gestart met een basisopleiding in de installatietechniek.

Op de werkvloer
Ook de eerste gesprekken met werkgevers zijn gepland. Dit zijn werkgevers die hebben aangegeven perspectief te zien en mogelijkheden te bieden om vrouwen in hun bedrijf te laten werken. En daarbij rekening te houden dat vrouwen niet allemaal vijf dagen per week beschikbaar zijn.

Ook voor jou?
Ben je als vrouw geïnteresseerd in dit project?
Of heb je als werkgevers voor vrouwen op uitvoerende functies mogelijkheden?
Meld je aan bij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.of 0800-6061.
Bij voldoende belangstelling starten wij ook in jullie regio met dit opleidingstraject voor vrouwen of wellicht een 2e traject in Limburg.

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...