Nieuws

22-02-2018
INDIVIDUEEL LEREN IN EIGEN TEMPO, OP LEVENSECHTE OPSTELLINGEN IN EEN VEILIGE OMGEVING

Dit voorbeeld van Vakwijs laat zien dat door maatwerktrajecten deelnemers kunnen leren in hun eigen tempo.

Wat doet Vakwijs?
Vakwijs is een Technisch Opleidingscentrum met zeven vestigingen door heel Nederland. Vakwijs verzorgt trainingen in de vakgebieden Elektrotechniek, Metaal, Installatietechniek, Meet-en Regeltechniek, Procestechniek en Veiligheid. Alle trainingen zijn gericht op het vergroten van de praktische vaardigheden en hebben altijd een praktijkcomponent (> 65%). Naast de 'standaard' trainingen zijn er ook maatwerk trainingen mogelijk. De filosofie van Vakwijs is: Individueel leren in eigen tijd en eigen tempo, op levensechte opstellingen, maar in een veilige omgeving.

Wie worden er door Vakwijs opgeleid?
Vakwijs richt zich op de volgende twee doelgroepen:
1. Bijscholing en opschaling van vooral mensen die werken bij installateurs en industriebedrijven.
2. lnstromers in de branche, Vakwijs is exclusief opleidingspartner van Goflex Young Professionals, een leerbedrijf in de techniek, met 600 medewerkers.

Vakwijs heeft het afgelopen jaar, in samenwerking met het Opleidingsfonds OTIB, een drietal opleidingstrajecten uitgevoerd voor zij-instromers uit andere branches. De cursisten zijn gerekruteerd en geselecteerd door Metechnica, een door OTIB opgerichte uitvoeringsorganisatie voor extra instroom van zij-instromers in de branche. Zij hebben groepen samengesteld van 5 tot 10 cursisten die graag het installatievak in willen en hebben hier bedrijven bij gezocht die interesse hebben in zij-instromers. Vervolgens hebben de cursisten een assessment gevolgd bij Vakwijs, om de motivatie, achtergrond en voorkennis te inventariseren, en vervolgens zijn ze intensief getraind in het installatievak. Afhankelijk van de wens van de afnemende bedrijven was dit op elektrotechnisch vlak, installatietechnisch vlak, of een combinatie van beiden. Op deze manier zijn er in 2017 in Groningen, Den Bosch en Stein drie groepen klaargestoomd voor een vervolg carrière in de techniek.

Wat is het resultaat?
Van alle 24 deelnemende cursisten zijn er 21 geslaagd en in dienst getreden bij de door Metechnica gevonden bedrijven. Tevens zijn een aantal deelnemers in dienst getreden bij Goflex Young Professionals, en hebben hun opleidingstraject inmiddels vervolgd met een BBL leerwerktraject in de techniek.

Met wie werkt Vakwijs samen?
Vakwijs heeft in dit opleidingstraject nadrukkelijk samengewerkt met OTIB, Metechnica, Engie, Spie en Goflex.

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...