Nieuws

19-10-2021
Binnen een jaar omgeschoold naar kansrijk beroep door samenwerking tussen Dirksen en Vakwijs

DSC 3529

Dirksen Opleidingen is opleider binnen de technische ICT en biedt ruim 250 opleidingen, training, e-learnings en zelfstudies aan. In samenwerking met Vakwijs is een nieuw traject opgezet, waarbij zij-instromers in de techniek via de derde leerweg worden opgeleid tot monteur elektrotechnische installaties (mbo niveau 2).

Samenwerking 

Vakwijs heeft 8 trainingscentra door het land waar praktijkgerichte technische opleidingen, trainingen, cursussen en vakmodules in de elektro-, installatie-, metaal-, las-, meet-en regel- en procestechniek worden gegeven in een levensechte veilige gecontroleerde omgeving.

In dit korte mbo opleidingstraject verzorgen Dirksen en Vakwijs de lessen en trainingen die in het curriculum zijn opgenomen. Naast de theoretische opleiding en praktische training gaat de student aan het werk als (hulp)monteur op een leerwerkplek om direct ervaring op te doen en de opgedane kennis toe te passen. 

Snelle inzetbaarheid 

Het programma is gericht op de snelle inzetbaarheid van de deelnemer en bestaat uit beroepsspecifieke-, algemene- en keuzevakken. De opleiding wordt hierbij afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Vakwijs en Dirksen bieden de vakken verspreid over het jaar aan. Zo is er een flexibel programma dat gemakkelijk aansluit bij de dagelijkse bezigheden van de student.

Flexibel programma 

De derde leerweg is een nieuw initiatief, waarbij studenten zich in een korte tijd kunnen laten omscholen naar een kansrijk beroep. Dit kan zijn voor mensen die werken, werkzoekenden of die een opstap nodig hebben naar een baan en/of stimulans om verder te leren in het mbo. De derde leerweg biedt extra mogelijkheden om met een flexibel onderwijsaanbod in te spelen op de scholingsbehoeften van werkenden en werkzoekenden en hun werkgevers.

Houd de site in de gaten, later volgt meer!

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...