Nieuws

20-06-2024
Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen: een reis naar een technische carrière

Tiffany i lektrix Vakwijs Storingzoeken 3

Tiffany, 27 jaar oud en afkomstig uit Oud-Vossemeer, is een voorbeeld van hoe doorzettingsvermogen en leergierigheid kunnen leiden tot een succesvolle carrièreswitch. Oorspronkelijk opgeleid in de detailhandel en afgestudeerd als bloemiste, besloot Tiffany haar passie voor techniek te volgen en maakte ze de overstap naar een sector die traditioneel gedomineerd wordt door mannen.

Haar zoektocht bracht haar uiteindelijk naar een mbo-school voor een meeloopdag. Hier raakte ze geïnteresseerd in paneelbouw. Na verschillende cursussen en met veel enthousiasme, werkt Tiffany nu al 2,5 jaar bij i-Lektrix.

De ontdekkingsreis die Tiffany als zij-instromer maakte, toont aan dat het mogelijk is om nieuwe vaardigheden te leren en te excelleren in een totaal ander vakgebied.

Eerste stappen in de techniek
Hoewel ze verschillende opleidingen in de detailhandel volgde en onder andere afstudeerde als bloemiste, lag Tiffany's hart altijd bij techniek. Op de middelbare school blonk ze al uit in technische vakken, maar de gedachte om als vrouw in een mannenwereld te werken, hield haar aanvankelijk tegen. Via een uitzendbureau begon ze bij een printerbedrijf als assemblemedewerker. Al snel groeide ze door naar kwaliteitscontroleur en uiteindelijk hoofd kwaliteit, waarbij ze veel leerde door zelfstudie met boeken en online materiaal.

Uitdagingen en nieuwe kansen
Toen ze niet verder kon groeien binnen het printerbedrijf, zocht ze nieuwe uitdagingen. Via haar zwager vond ze een baan als keurmeester bij een brandbeveiligingsbedrijf, waar ze verschillende diploma's behaalde. Toch voelde ze zich vaak niet serieus genomen als vrouw in deze rol, wat haar motiveerde om verder te zoeken.

Ondersteuning van WijTechniek
Een belangrijke rol in Tiffany's succes speelde de ondersteuning vanuit WijTechniek, vooral dankzij de inzet van arbeidsmarktadviseur Rebecca Verhage. Rebecca bracht Vakwijs in contact met i-Lektrix om de samenwerking tussen opleidingsinstituten en technische bedrijven te versterken. Dankzij de scholingsgelden en subsidies van WijTechniek kon Tiffany de nodige cursussen volgen en zich verder ontwikkelen. Zo kon Tiffany succesvol de overstap maken naar een technische carrière.

Opleidingen en ontwikkeling bij Vakwijs
Tiffany is bij Vakwijs in Goes gestart en hier volgde ze cursussen in basis elektrotechniek, bedrading 1- 2 en storingzoeken 1- 2, allemaal onder begeleiding van instructeur Norbert. Deze cursussen hebben haar geholpen om zich verder te ontwikkelen en haar vaardigheden voor het vak van panelenbouw verder te verfijnen.

Advies aan anderen
Tiffany moedigt anderen aan om de stap te zetten naar een carrière in de techniek. Ondanks de uitdagingen voelt ze zich op haar plek en is trots op haar prestaties. Ze kwam bij i-Lektrix zonder voorkennis, maar met doorzettingsvermogen en studie heeft ze het ver geschopt. Ze is blij dat ze de moed had om deze sprong te wagen en benadrukt dat het belangrijk is om te durven. Nu ziet ze zichzelf als volwaardig paneelbouwer en geniet ze enorm van haar werk.

Tiffany i lektrix Vakwijs Storingzoeken 4

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

procestechniek-cursus

Vakwijzer arrow_forward_ios

Gebruik de vakwijzer om je traject vorm te geven of maak een selectie uit de vakopleidingen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...