NIEUWE WEBSITE

contact button

VCA-cursus

Doel

Medewerkers die aan elektrische installaties werken moeten periodiek opgeleid worden. In de training staat veilig werken aan en in de buurt van elektrische installaties centraal. Door het volgen van deze training leert u de eisen die een Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140 norm aan het veilig werken stelt, waarover de medewerkers geïnstrueerd moeten worden en hoe de nieuwe verantwoordelijkheden en bevoegdheden geregeld zijn.

Bestemd voor

De cursus NEN3140 Vakbekwaam Persoon is bedoeld voor personen die zelfstandig aan elektrische installaties werken of willen gaan werken. Hierbij is periodiek opgeleid worden verplicht.

Cursusomschrijving

  • Wet en regelgeving
  • Basisbegrippen elektriciteit
  • Elektriciteit en veiligheid
  • Elektrotechnische werkzaamheden
  • Standaard werkzaamheden
  • Storingzoeken
  • Beveiligingstoestellen

 

Mobiel practicum
Het is van groot belang om voldoende kennis te hebben. Maar kan je het ook toepassen in de praktijk. In moderne industriële omgevingen is het oefenen in de praktijk bijna niet meer mogelijk. Dankzij de mobiele practicumopstellingen van Vakwijs kan het complete opleidingstraject ook plaatsvinden op uw eigen locatie en kunt u toch oefenen en handelingen uitvoeren. Om een complete koppeling met de dagelijkse praktijk te creëren is het natuurlijk ook mogelijk het practicum uit te voeren op uw eigen installaties.

Het trainingsmateriaal is voorzien van voorbeelden, cases, praktijkopdrachten en samenvattingen. Handig te gebruiken, ook als naslag werk.

Vooropleiding

Als VP-er heeft u als vooropleiding EQF Niveau 2 elektrotechniek (Vmbo kb, gl, tl / MBO 2) en toereikende kennis van NEN 1010.

Duur en groepsgrootte

De cursus duurt twee dagdelen. De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal twaalf personen.

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus (inclusief documentatie, materiaalgebruik, examen en inzet van docent) bedragen € 299,- per persoon (excl. BTW). Als u meerdere cursisten wilt aanmelden, stellen we daarvoor graag een speciale offerte op.

Locatie

Deze cursus kan bij elke Vakwijs-vestiging worden gevolgd. Wij kunnen deze cursus echter desgewenst ook bij u op locatie verzorgen.

Afsluiting

Aan het eind van de dag wordt er een toets afgenomen. Wanneer de deelnemer deze toets behaald wordt het certificaat uitgereikt.

Check de opleidingsdata NEN3140 VP en schrijf u direct in.

 

Meer informatie?

Contact

 

Open inschrijving

Opleidingsdata

 

 

Go to top