NIEUWE WEBSITE

contact button

CURSUSSEN-ELEKTROTECHNIEK

Doel

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. Het doel van deze cursus is om te leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van elektrotechnische panelenbouw wil opfrissen of uitbreiden.

Cursusomschrijving

  • Materialenkennis, kennis van inrichting en opbouw verschillende kasten en panelen;
  • basiskennis bedradingtechniek, kabelkokers, kabelgoten, wartels, klemmenstroken, kabel- en draadopbouw en eigenschappen, aansnijden, strippen en aansluiten kabel, draad, litze, foil of vlechtscherm, coax, TP, soepele en massieve kern, bundelen en beschermen van bedrading, aarding en afscherming, µmetaal, kooi van Faraday, solderen, monteren pluggen en connectoren, IP-klasse, brandbaarheid en functiebehoud, stoorinvloeden (LF en HF), doorvoeringen, overspanning en bliksembeveiliging;
  • kennis: inrichting kasten, bedradingtechniek, gereedschappen, componenten, kastinvoer en uitvoer, codering- en identificatie technieken, kleurcode, kabel- en draad ID/labels, voorkomende apparatuur in besturingskasten, bediening-, kast- en paneelinstrumenten, kabelschoen, aderhuls, bundelen, aarding, aansluit middelen, maken van hulpmiddelen voor montage en inrichting van kasten en panelen;
  • werken met tekeningen, schema’s, lijsten voor de kastenbouw;
  • veilig werken met gereedschappen, materialen en op de werkplek bij de werkzaamheden;
  • inmeten, positioneren en bevestigingen van onderdelen en componenten;
  • controleren en meten van de geïnstalleerde bekabeling, bedrading en componenten.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.

Duur en groepsgrootte

Deze cursus is volledig modulair en kan qua lengte worden afgestemd op de aanwezige kennis en de voortgang van de cursist. De cursus kan ofwel in een groep, ofwel individueel worden gevolgd.

De totale training bestaat uit 12 dagen, die als volgt er uit zien:

• 3 dagen "theorie" (theorie is een integraal onderdeel van de praktijkvorming en alleen ondersteunend voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten).
• 9 dagen praktijkvorming

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 2.700,- (excl. BTW) per persoon.

Afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een certificaat, met vermelding van behandelde stof

 

 

 

Interesse in deze cursus?

 

Meer informatie?

Contact

 


Bekijk deze cursus en de planning op de nieuwe website


Inschrijven voor deze cursus?

Nieuwe website

 

Go to top