PLC Techniek 2

Cursus samenvatting

In de industrie, utiliteit en veel andere disciplines komen veel PLC-systemen door. Monteurs en onderhoudstechnici plegen onderhoud en service aan systemen en installaties die met of door PLC’s worden bestuurd. Om oorzaken van storingen vast te kunnen stellen is gedegen én praktische kennis noodzakelijk van de opbouw en werking van de PLC-besturingen.

In de cursus PLC Techniek 1 heb je de kennis en vaardigheden opgedaan met betrekking tot de basisprincipes van PLC. De cursus PLC Techniek 2 is een vervolg op de module PLC Techniek 1.

In de cursus PLC Techniek 2 gaan we dieper in op de kennis en vaardigheden die nodig zijn om storingsoorzaken te kunnen opsporen. Je gaat o.a. motobesturingsschakelingen opbouwen en aansluiten. Met behulp van de PLC ga je eenvoudige start-stopschakelingen t/m volledig automatische sterdriehoekbesturingen realiseren en testen. Je leert, op basis van gemanipuleerde storingen, op een systematische en gestructureerde werkwijze storingsoorzaken op te sporen.

assessment Cursus how_to_reg Gevorderden payment € 825.00* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein event Wo 25 nov (+1 andere datum)
 • group 4-8 pers.
 • forum nl
 • date_range Lesbijeenkomsten: 3 Dagen/avonden
 • event_note Doorlooptijd: 3 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Jij bent, als beginnend monteur, service- of onderhoudsmonteur of (startend) operator betrokken bij service en onderhoud aan PLC’s bestuurde installaties. Je wilt graag meer leren over het functioneel testen en d.m.v. metingen efficiënt en gestructureerd storingen analyseren en oplossen.

  Cursus opzet

  Wij gaan tijdens de cursus zoveel mogelijk in op de praktijk en wisselen theorie af met praktijk. Aan de hand van praktijkopdrachten ga je aan de slag met de PLC’s en motobesturingscomponenten. Wij maken tijdens deze cursus gebruik van de Eaton Easy PLC en Easy Pro software samen met de industriële componenten en -opstellingen van ons PET-prakticum.

  Inhoud

  Het volgende leer je tijdens de cursus:

  • Je kunt de PLC en zijn belangrijkste toepassingen herkennen

  • Je kunt de belangrijkste elektrische eigenschappen benoemen en beschrijven van:

  • diverse sensoren en actuatoren

  • in- en uitgangsmodulen van de PLC en de bijbehorende signalen

  • Je leert een stappenplan te realiseren van eenvoudige PLC-programma’s met basisfuncties

  • Je leert een stappenplan realiseren van PLC-programma’s voor motorbesturingsschakelingen

  • Je kunt toestandsdiagrammen opstellen en of lezen en deze omzetten in ladderdiagrammen en in de PLC programmeren

  • Je leert, m.b.v. tekeningen, PLC in- en uitgangen aan te sluiten op de motorbesturingscomponenten

  • Je gaat, m.b.v. de PLC, motorbesturingsprogramma’s testen op het goed functioneren van de motoraandrijving

  • Je leert meten aan in- en uitgangen van de PLC, de motorbesturingscomponenten en motoren

  • Je weet, d.m.v. meten met gangbare meetapparatuur, fouten en storingen op een systematische en gestructureerde wijze op te sporen en de bron te lokaliseren

  Aandachtspunten

  • Om deel te kunnen nemen aan de cursus PLC Techniek 2, dien je de cursus PLC Techniek 1 met goed gevolg doorlopen te hebben. Indien je op een andere manier vergelijkbare kennis hebt opgedaan (bv middels een vergelijkbare cursus), kun je ook deelnemen aan de cursus PLC Techniek 2. Wij verwachten een basiskennis van elektrotechniek en elektrische motoren en motorschakelingen.
  • Na afloop van de cursus ontvang je een praktijkcertificaat van Vakwijs B.V.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Woensdag 25 november 2020 08:30-16:00
  1 dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Amsterdam € 825 
  Woensdag 27 januari 2021 08:30-15:30
  Vervolgens: wo 3 feb, wo 10 feb
  3 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  Vakwijs Trainingscentrum Den Bosch € 825 

  Na de opleiding

  De cursus PLC Techniek 2 vormt een uitstekende basis om de vervolg PLC cursus 3 én de cursus motorregelingen en frequentieregelaars te volgen. Dit geheel vormt een mooie basis voor de laatste PLC module; PLC Techniek 4.

  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...