MBO certificaat Openbare Verlichtingsinstallaties (OVL)

Mbo certificaat samenvatting

Word jij de monteur Openbare verlichtingsinstallaties (OVL) die meebouwt aan goed verlichte steden en snelwegen? Dan is de bijscholing OVL Monteur iets voor jou! Deze opleiding biedt een goede voorbereiding om door te groeien tot Smart Infra Monteur

Deze vakmodule is onderdeel van het aanbod van de Astrin Smart Infra Academy, powered by Vakwijs, en leidt op tot het MBO certificaat Verkeersregelinstallaties (VRI). Het MBO certificaat wordt verstrekt door het Koning Willem I College, in samenwerking waarmee de vakmodule ook wordt verzorgd.

assessment Mbo certificaat how_to_reg MBO niv 2 beenhere KW1C payment € 2095.00 (excl BTW)* place Den Bosch
  • group 5-12 pers.
  • forum nl
  • schedule Studiebelasting: 260 Uren
  • date_range Lesbijeenkomsten: 5 Dagdelen
  • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

    Voor wie

    Werk je in de infrabranche en heb je in het verleden de opleiding (eerste) monteur data/elektra (laagspanning of middenspanning) afgerond of vergelijkbaar? Wil je naast je huidige werkzaamheden je vaardigheden verder uitbouwen en/of verbeteren? Dan is de bijscholing MBO Certificaat Openbare Verlichtingsinstallaties iets voor jou. Heb je deze achtergrond niet? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

    Mbo certificaat opzet

    Je krijgt vijf dagdelen theorie (20 uur online en klassikaal les). Ter voorbereiding en ondersteuning is er een lesboek beschikbaar. De lessen moeten in eigen tijd worden voorbereid en worden afgesloten met een theorie-examen.

    In totaal volg je 200 uur Beroeps Praktijk Vorming (BPV), om je portfolio op te bouwen. Deze BPV, zoals het uitvoeren van praktijkopdrachten, zal plaatsvinden tijdens je reguliere werkzaamheden op je werk. Mocht er bij je bedrijf onvoldoende gelegenheid zijn om de gehele BPV uit te voeren, kunnen hiervoor aparte praktijkdagen worden ingekocht bij het ASTRIN Smart Infra Training & Innovatielab bij Vakwijs.

    Inhoud

    Je leert alle basiskennis en vaardigheden op het gebied van openbare verlichting, zoals de volgende werkzaamheden:

    • Werken met licht en verlichtingstechniek in de openbare ruimte
    • Lichtbronnen in openbare verlichtingsinstallaties preventief en correctief vervangen
    • Onderdelen van openbare verlichtingsmasten en/of armaturen vervangen
    • Verlichting in de openbare ruimte plaatsen, monteren en aansluiten
    • Verlichtingsarmaturen reinigen
    • Verlichtingsmasten plaatsen in samenwerking met een machinist van de hijskraan
    • Voorschakelapparaten voor masten en armaturen monteren en aansluiten
    • Assisteren bij het controleren en in bedrijfstellen van openbare verlichtingsinstallaties
    • Wettelijke regels, voorschriften, normen en (bedrijfs)procedures toepassen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu in relatie tot de werkzaamheden

    Na het afronden van de opleiding, beschik je over de volgende basiskennis:

    • De functie en het belang van openbare verlichting
    • De functie en werking van verlichtingsinstallaties in de openbare ruimte
    • De werking van de toegepaste lichtingsbronnen bij openbare verlichtingsinstallaties
    • De relevante elektrotechniek
    • Van dynamische openbare verlichtingssystemen
    • Smart city systemen in relatie tot openbare verlichtingssystemen
    • Toegepaste armaturen bij openbare verlichtingsinstallaties
    • Relevante voorschriften uit de Bedrijfsvoering Elektrische Installaties (branche laagspanning, BEI BLS) en bijbehorende veiligheidswerkinstructies
    • Wettelijke regels, (veiligheids)voorschriften, normen, procedures en het aanwijzingsbeleid met betrekking tot openbare verlichtingsinstallaties

    Overige

    Je wordt tijdens deze boeiende opleiding begeleid door topdocenten van ROC Koning Willem I College en Vakwijs en professionals uit de praktijk. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en hebben veel ervaring met praktische toepassingen. Daarnaast worden veel activiteiten uitgevoerd in groepen, waarbij zo veel mogelijk mensen uit de gehele keten betrokken zijn.

    Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze overzichtelijke lesboeken. Daarnaast zijn er klassikale lessen en staat het ASTRIN Smart Infra Trainings & Innovatielab tot je beschikking. Op deze unieke locatie in ‘s-Hertogenbosch leer je werken met de nieuwste Smart infratechniek.

    Aandachtspunten

    • Voor deze opleiding is een opleiding op niveau 2 in de techniek wenselijk, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau in de techniek.

    • De vakmodule wordt afgesloten met een Examen, en de cursist dient een BPV verslag in te leveren.

    • Na het behalen van de opleiding ontvang je een erkend MBO-certificaat. Daarnaast ontvang je een Certificaat van de ASTRIN Smart City Academy.

    • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
      NRTO-keurmerk.png

    KW1C (ROC)

    Het Koning Willem I College is een ROC in 's-Hertogenbosch, dat zich richt op mbo. De school is vernoemd naar koning Willem I der Nederlanden.

    Koning Willem 1 College

    Startdata & locaties

    Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
    Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
    5 Dagdeel waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
    nader te bepalen € 2.095 (netto)

    Na de opleiding

    De vakmodule MBO Certificaat Verkeersregelinstallaties (VRI) is de perfecte vooropleiding voor de vakmodule MBO certificaat Basis Smart Infra installatie, service en onderhoud**,** eveneens opgezet vanuit de Astrin Smart Infra Academy.

    ;

    Techniek in praktijk arrow_forward_ios

    Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
    “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

    Planning

    Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

    Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

    Locaties

    Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

    Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

    Inclusief lesmateriaal

    Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

    360-view

    360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

    Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

    Startdata & locaties

    LOADING ...