BEL ME TERUG

contact button

ATEX-CURSUS

Doel

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-reparatienorm EN/IEC 60079-19. Tijdens deze cursus doet u alle kennis op die u nodig heeft om op veilige wijze materieel te kunnen repareren en reviseren in explosiegevaarlijke omgevingen. Alle onderwerpen die volgens de toets- en eindtermen van IECEx 05 voor dit soort werkzaamheden vereist zijn, komen uitgebreid aan bod. Vakwijs organiseert deze cursus in samenwerking met NCOI Techniek.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor monteurs en andere medewerkers die zich bezighouden met het repareren en reviseren van materieel in explosiegevaarlijke zones. Verder is deze cursus relevant voor reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03 gecertificeerd zijn (of IECEx 03 gecertificeerd willen worden).

Cursusomschrijving

Tijdens deze cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Documentatie- en registratieverplichtingen
  • Gebruik en interpretatie van certficatiedocumenten
  • Werkzaamheden, per beschermingswijze, aan specifieke onderdelen
  • Uit te voeren testen aan gerepareerd materieel
  • Meetapparatuur
  • Markeringen
  • Annex A van EN/IEC 60079-19 (eisen aan drukvaste constructies).

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen, moet u 3 jaar werkervaring hebben in het repareren van industrieel materieel.

Duur en groepsgrootte

De cursus duurt 2 dagdelen, individuele inschrijving is mogelijk

Cursuskosten

Op aanvraag

Locatie

In overleg met NCOI Techniek. Desgewenst kunnen wij deze cursus, bij voldoende kandidaten, ook met een mobiel practicum bij u op locatie verzorgen.

Afsluiting

Na afloop van deze cursus ontvangt u van Vakwijs en NCOI Techniek een verklaring van deelname. Daarmee kunt u aantonen dat u deze opleiding hebt gevolgd.

Theorie en Praktijkexamen

Desgewenst kunt u na deze cursus een theorie-examen afleggen via PBNA. PBNA organiseert diverse keren per jaar landelijke examens waarvoor u zich kunt inschrijven.

Het is ook mogelijk om deze cursus af te sluiten met een DEKRA praktijkexamen. Bij dit examen neemt DEKRA een vakinhoudelijk interview af. Verder zal een medewerker van DEKRA relevante reparatie- en revisiewerkzaamheden willen bijwonen in de reparatiewerkplaats. Het praktijkexamen kan eventueel worden gecombineerd met een DEKRA IECEx 03 audit van het reparatiebedrijf.

Als u voor beide examens bent geslaagd, ontvangt u het PBNA-diploma ATEX 005 'Reparatie & Revisie materieel'. Dit diploma is 3 jaar geldig. De prijs van de examens is niet bij de cursuskosten inbegrepen.

IECEx 05 Persoonscertificaat

Als u ook internationaal wilt kunnen aantonen dat u aan de eindtermen van IECEx 05 voldoet, dan kunt u bij DEKRA een persoonscertificaat aanvragen. Hiervoor hebt u het PBNA-diploma nodig, alsmede een zogenoemde 'evidence file' (een document waarin uw werkgever uw werkervaring beschrijft).

Interesse in deze cursus?

 

Meer informatie?

Contact

 


Deze cursus is nog niet gepland. Wanneer u zich hieronder inschrijft en uw wensen noteert, gaan wij ermee aan de slag. Zodra we voldoende deelnemers hebben of als we een goed alternatief hebben, wordt u door ons geïnformeerd en wordt de cursus ingepland.


Inschrijven voor deze cursus?

Inschrijven wachtlijst


Opleiding voor uw medewerkers?

Offerte aanvragen

 

Ga naar boven