BEL ME TERUG

contact button

ATEX-CURSUS

Doel

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-onderhoudsnorm EN/IEC 60079-17. Tijdens deze cursus doet u alle kennis op die u nodig heeft om op veilige wijze materieelonderhoud te kunnen verrichten in explosiegevaarlijke omgevingen. Alle onderwerpen die volgens de toets- en eindtermen van IECEx 05 voor dit soort werkzaamheden vereist zijn, komen uitgebreid aan bod. Vakwijs organiseert deze cursus in samenwerking met NCOI Techniek.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor monteurs die zich bezig houden met het onderhoud van materieel en bedradingssystemen in explosiegevaarlijke zones. Deze werkzaamheden moeten uiteraard veilig plaatsvinden, en ook na afronding van het onderhoud moet een explosieveilige werking gegarandeerd zijn. Deze verdiepingsmodule is een vervolg op de opleiding ATEX voor deskundigen.

Cursusomschrijving

In het theoretische gedeelte gaan we in op alles wat u moet weten om op veilige wijze materieelonderhoud te kunnen plegen in explosieve atmosferen. Daarna kunt u alle handelingen die u voor het examen moet kennen, oefenen in het mobiele practicum.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veilig werken in een explosiegevaarlijk gebied (werkvergunning, gasdetectie, gereedschap, etc)
  • Onderhoudseisen voor explosieve atmosferen (gas, damp en stof)
  • Onderhoudsvaardigheden voor plaatsen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen
  • De relevante beschermingswijzen tegen ontsteking
  • Documentatievereisten

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen, moet u 3 jaar werkervaring hebben in het onderhouden van industriële installaties, en de opleiding ATEX-EX 001 hebben gevolgd.

Duur en groepsgrootte

De cursus duurt 2 dagdelen, individuele inschrijving is mogelijk

Cursuskosten

Op aanvraag

Locatie

In overleg met NCOI Techniek. Desgewenst kunnen wij deze cursus, bij voldoende kandidaten, ook met een mobiel practicum bij u op locatie verzorgen.

Afsluiting

Na afloop van deze cursus ontvangt u van Vakwijs en NCOI Techniek een verklaring van deelname. Daarmee toont u aan dat u deze opleiding hebt gevolgd.

Theorie en Praktijkexamen

Desgewenst kunt u na deze cursus een theorie- en/of praktijkexamen afleggen. Beide examens worden afgenomen onder verantwoordelijkheid van DEKRA. Het theorie-examen wordt verzorgd door PBNA. PBNA organiseert diverse keren per jaar landelijke examens waarvoor u zich kunt inschrijven.

Als u voor beide examens bent geslaagd, ontvangt u het PBNA-diploma ATEX 004 'Onderhoud van materieel'. Dit diploma is 3 jaar geldig.

IECEx 05 Persoonscertificaat

Als u ook internationaal wilt kunnen aantonen dat u aan de eindtermen van IECEx 05 voldoet, dan kunt u bij DEKRA een persoonscertificaat aanvragen. Hiervoor hebt u het PBNA-diploma nodig, alsmede een zogenoemde 'evidence file' (een document waarin uw werkgever uw werkervaring beschrijft).

Interesse in deze cursus?

 

Meer informatie?

Contact

 


Deze cursus is nog niet gepland. Wanneer u zich hieronder inschrijft en uw wensen noteert, gaan wij ermee aan de slag. Zodra we voldoende deelnemers hebben of als we een goed alternatief hebben, wordt u door ons geïnformeerd en wordt de cursus ingepland.


Inschrijven voor deze cursus?

Inschrijven wachtlijst


Opleiding voor uw medewerkers?

Offerte aanvragen

 

Ga naar boven