Nieuws

23-06-2021
Uniek! Opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie met officieel Mbo-certificaat.

Storingsmonteur elektrotechniek en instrumentatie mbo certificaat DSC 3343

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is een onderdeel van de mbo-opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie. De opleiding is een coproductie van Vakwijs Opleidingen en Technicom. Het gaat om een unieke opleiding, één van de eerste technische opleidingen waar een wettelijk erkend MBO-certificaat niveau 3 uit voortvloeit omdat deze door het Ministerie van Onderwijs erkend is als mbo-deelopleiding.

Vakwijs en Technicom hebben de opleiding Storingsmonteur Elektrotechniek gezamenlijk met de branche en het bedrijfsleven ontwikkeld en voeren de opleiding ook gezamenlijk uit. Technicom is als erkende mbo-instelling verantwoordelijk voor de examinering en certificering van de opleiding en verzorgt ook de theorie onderdelen. Vakwijs beschikt over moderne trainingscentra en deskundige instructeurs die verantwoordelijk zijn voor het praktijkgedeelte van de opleiding.

Technicom Vakwijs Storingsmonteur EI MBO

De opleiding kent een sterk praktijkgerichte vorm, deelnemers gaan aan de slag met individuele praktijkopdrachten, die helpen om de theorie te vertalen naar de werkelijkheid.

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is vooral bedoeld voor monteurs die werken in een industriële omgeving en die nu nog de kennis en vaardigheden missen om elektro- of instrument-technische storingen te lokaliseren en oplossen. De opleiding vraagt een gedegen elektrotechnische achtergrond (MBO 2 of 3 en enkele jaren werkervaring) en biedt niet alleen een landelijk erkend MBO certificaat, maar ook de juiste ingrediënten om je als medewerker enorm te ontwikkelen.

Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties een verzoek indienen bij de Minister tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Onderwijsinstelling Technicom en Vakwijs zijn samen met brancheorganisaties UNETO-VNI, NVKL, OTIB en het FNV tot dit certificaat gekomen. Inmiddels is het mbo-certificaat goedgekeurd door de Minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Een mbo-kwalificatie heeft verschillende voordelen. Een voordeel is dat heel gericht opgeleid kan worden naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie dat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven.

>>>>>>>>>>>>>>

Unieke MBO (deel)opleiding voor td-ers en elektromonteurs/ -technici, werkzaam in de industrie.
Deze opleiding maakt het mogelijk een stap te maken richting de instrumentatie- en besturingstechniek. Ontwikkel je tot storingstechnicus of inbedrijfsteller en haal een MBO-certificaat!

• Totale doorlooptijd 1 schooljaar: 30 avonden 1 avond per week
• Unieke opleiding in elektro en instrumentatie
• Training op een echte installatie (plant) en met levensechte practica
• Studeren met vakgenoten
• MBO certificaat niveau 3 > erkenning die staat als een huis

Bekijk de opleiding >

Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...