NL leert door & Vakwijs

Gratis Vakwijs cursus met de NL leert door-subsidie & Wij Techniek

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er bij of voor een bij Wij Techniek aangesloten bedrijf? Of ben je werkzoekende en wil je aan de slag in de techniek? Dan kun jij dankzij de NL leert door-subsidie & bijdrage van Wij Techniek gratis een opleiding volgen in de techniek!

NL LEERT DOOR BANNER Vakwijs

Geld voor omscholing en ontwikkeling

Het kabinet geeft in 2021 € 200 miljoen extra uit voor omscholing en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden. Waarom? Enerzijds vanwege de impact van de coronacrisis op de Nederlandse economie. Door de coronacrisis hebben veel sectoren het zwaar. Denk aan de horeca, de evenementenbranche, de reisbranche. Daardoor verdwijnen er veel banen. Door mensen uit deze sectoren om te scholen, kunnen zij een baan vinden in sectoren waar nog wel veel werk beschikbaar is. Eén van die sectoren is de techniek, zo blijkt ook uit de meest recente publicatie van het UWV getiteld ‘Kansrijke en minder kansrijke beroepen sinds corona’.

Anderzijds veranderen ook veel banen qua inhoud. Dit komt door voortschrijdende technologische ontwikkelingen en digitalisering. Neem als voorbeeld de energietransitie die momenteel gaande is. Dat is een ware kennistransitie! Dan wil je, ook als je al een baan hebt, graag blijven doorleren om in je baan mee te kunnen blijven bewegen met de ontwikkelingen.

Hoe werkt de NL leert door-subsidie?

Dankzij de NL leert door-subsidie kun je bij daarvoor geselecteerde opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen verkrijgen of volgen. De opleiders vragen deze subsidie aan en als zij de subsidie toegekend krijgen, mogen zij jou dus gratis een cursus of training aanbieden. Jij kunt je vervolgens dan bij één van de door de overheid geselecteerde opleiders aanmelden als cursist!

Wie mag gratis een training volgen?

Als je 18 jaar of ouder bent en je hebt werk bij een bij Wij Techniek aangesloten bedrijf, of je kunt daar binnenkort starten, dan kun je je aanmelden voor een gratis training.
Ook als je als ZZP’er veel werkt voor bij Wij Techniek aangesloten bedrijven, kan je in aanmerking komen voor de subsidie.
Maar let op! Wij Techniek bepaalt of je hiervoor in aanmerking komt en de plaatsen zijn beperkt! Als het scholingsbudget op is, dan kun je je niet meer aanmelden voor gratis trainingen.

Welke gratis training is interessant voor jou?

Opleidingen die vooral van meerwaarde zijn voor jou, als bezoeker van vakwijs.nl, zijn trainingen en cursussen die je in korte tijd praktijkgericht opleiden tot een Functioneel Inzetbare Persoon in de techniek. Hieronder vind je Vakwijs-cursussen die je met behulp van de NL leert door-subsidie & bijdragen van Wij Techniek gratis kunt volgen.

Aanmelden of vragen?

 wij techniek

Wil je je aanmelden voor een gratis Vakwijs cursus via NL leert door & Wij Techniek, of heb je vragen over de NL leert door-subsidie & bijdrage van Wij Techniek?
Neem dan contact op met ons!

Helaas is het budget van WijTechniek en NL leert door volledig benut voor het deel dat is toegewezen aan Vakwijs cursussen.
U kunt geen aanvraag meer doen om hiervoor in aanmerking te komen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Planning

Planning

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Eigen trainingscentra en practicums arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

Inclusief lesmateriaal

Praktijkervaren instructeurs

Startdata & locaties

LOADING ...