NL leert door & Vakwijs

Gratis Vakwijs cursus met de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zzp-er? Of ben je werkzoekende en wil je aan de slag in de techniek? Dan kun jij misschien gratis een opleiding volgen in de techniek! Hoe? Via de NL leert door-subsidie 

NL LEERT DOOR BANNER Vakwijs

Geld voor omscholing en ontwikkeling

De Nederlandse overheid stelt tijdelijk subsidie beschikbaar, voor het gratis of tegen gereduceerde kosten kunnen volgen van opleidingen.

Waarom?

Enerzijds vanwege de impact van de coronacrisis op de Nederlandse economie. Door de coronacrisis hebben veel sectoren het zwaar gehad. Denk aan de horeca, de evenementenbranche, de reisbranche. Daardoor zijn er tijdelijk veel banen verdwenen. Door mensen uit deze sectoren om te scholen, kunnen zij een baan vinden in sectoren waar nog wel veel werk beschikbaar is. Eén van die sectoren is de techniek, waar veel banen zijn te vinden, nu en in de toekomst. 

Tegelijkertijd veranderen ook veel banen qua inhoud. Dit komt door voortschrijdende technologische ontwikkelingen en digitalisering. Neem als voorbeeld de energietransitie die momenteel gaande is. Dat is een ware kennistransitie! Dan wil je, ook als je al een baan hebt, graag blijven doorleren om in je baan mee te kunnen blijven bewegen met de ontwikkelingen.

Hoe werkt de NL leert door-subsidie?

Dankzij de NL leert door-subsidie kun je bij geselecteerde opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen verkrijgen of volgen. Vakwijs is hiervoor geselecteerd, en wij mogen jou dus gratis een cursus of training aanbieden. 

Wie mag gratis een training volgen?

Als je 18 jaar of ouder bent, een baan hebt, of binnenkort gaat starten met een baan, dan kun je in aanmerking komen voor een gratis training.
Ook als je als uitzendkracht of als ZZP’er werkt, kan je in aanmerking komen voor de subsidie.
Maar let op! NL leert door bepaalt of je hiervoor in aanmerking komt en de plaatsen zijn beperkt!  

Wacht ook niet te lang. De NL leert door-subsidie eindigt per 15 december 2022.  Alleen trainingen die eindigen voor 15 december komen in aanmerking. Meld je daarom snel aan via onderstaande button, dan nemen wij contact met je op om te kijken of je in aanmerking komt voor een gratis opleiding. Let op:  Er kunnen aanvullende voorwaarden aan verbonden zijn, dus vul het onderstaande aanmeldformulier in, of neem contact op met ons voor meer informatie.  

Welke training is interessant voor jou?

Onder de Aanmeldknop vind je alle Vakwijs-cursussen die je met behulp van de NL leert door-subsidie kunt volgen.

Aanmelden of vragen?

Wil je je aanmelden voor een gratis Vakwijs cursus via NL leert door, of heb je vragen over de NL leert door-subsidie?
Neem dan contact op met ons!

Aanvraagformulier >

Elektrotechniek

shortcut
Basis elektrotechniek

In deze vakmodule maak je kennis met begrippen en handelingen binnen het vak elektrotechniek.

shortcut
Elektrotechniek voor werktuigkundigen (E voor W)

Tijdens deze vakmodule ga je kennismaken met de basisbegrippen en -handelingen binnen het vak elektrotechniek.

shortcut
Industriële elektrotechniek (elektrisch schakelen)

De complete cursus Industriële Elektrotechniek bestaat uit de cursussen ‘Bedraden motorschakelingen en -besturingen 1 en 2’ en ‘Storing zoeken in motorschakelingen en -besturingen 1’.

shortcut
PLC Techniek 1

De Programmeerbare Logische Controller (PLC) vormt een essentieel onderdeel van moderne besturingssystemen.

shortcut
PLC Techniek 2

In de industrie, utiliteit en veel andere disciplines komen veel PLC-systemen voor.

shortcut
Relaisschakelingen

In de vakmodule ‘Relaisschakelingen’ doe je inzicht op in de werking en toepassing van relaisschakelingen en leer je vooral hoe je deze goed, gedegen en veilig monteert.

shortcut
Tekenen, tekening lezen en symbolenkennis E

De basis van een elektrotechnisch ontwerp is een schema of tekening.


Lassen

shortcut
TIG lascursus niveau 1 RVS lassen

Het bijbrengen van elementaire kennis en vaardigheid voor het kunnen verrichten van eenvoudig plaatlaswerk.


Techniek in praktijk arrow_forward_ios

Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

Planning

Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

Locaties

Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

360-view

360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

Startdata & locaties

LOADING ...