Veilig werken met haakse slijper blended

Cursus samenvatting

In deze cursus leert u de haakse slijper veilig in te zetten. In de e-learning behandelen we de omgeving, de PBM's en de apparatuur. Ook leert u onveilige situaties herkennen. Na afronding van de e-learning, gaat u in de praktijk onder begeleiding aan de slag met de haakse slijper.

Direct starten (e-learning + praktijk) assessment Cursus how_to_reg Beginners place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 4-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 4 Uren
 • date_range Lesbijeenkomsten: 1 Dag/avond
 • event_note Doorlooptijd: 1 Dag
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Deze cursus is bestemd voor iedereen die veilig wil werken met de haakse slijper. De cursus bestaat uit 2 onderdelen. Met het e-learning onderdeel kan direct gestart worden. De praktijk kunt u inplannen op een van onze opleidingscentra.

  Inhoud

  Tijdens deze cursus zijn er instructievideo's en oefeningen over de volgende onderwerpen:

  • Omgeving. Kritisch kijken naar oa: ventilatie, gevaar voor voorbijgangers, richting van de vonkenregen, fixatie van het werkstuk en lichaamspositie.
  • PBM's. Het gebruiken van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals: nauwsluitende veiligheidsbril, handschoenen, veiligheidsschoenen, nauwsluitende kleding, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming
  • Apparatuur. Het kunnen beoordelen of de apparatuur geschikt is om mee te werken. Daarbij wordt gelet op oa: de zijhandgreep, de beschermkap, de slijptol zelf, de juiste schijf voor de toepassing (afbramen/doorslijpen), slijpschijf conditie beoordelen.

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk.
  • Bij voldoende resultaat ontvangt u een certificaat 'Haakse slijper veiligheid blended'.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Online (e-learning + praktijk) Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  1 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen op aanvraag

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...