Regelsystemen | DCS, SCADA, PLC

Cursus samenvatting

Met deze cursus leert u alles over regelen in en van integrale en complexe systemen. De systeemarchitectuur, communicatieprotocollen, en verschillen tussen de diverse besturingssystemen komen uitgebreid aan bod.

assessment Cursus how_to_reg Gevorderden place Schiedam, Stein
 • group 1-8 pers.
 • forum nl
 • schedule Studiebelasting: 3 Dagen
 • date_range Lesbijeenkomsten: 3 Dagen/avonden
 • event_note Doorlooptijd: 3 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  De opleiding is bestemd voor iedereen die te maken heeft met complexe regelingen en procesbesturingen, en hier een stevige basis qua opleiding in zoekt.

  Inhoud

  - Ontwikkeling van conventionele regel- en besturingssystemen naar computersystemen - Lokale regeling - DDC regel- en besturingssystemen - DCS regel- en besturingssystemen - PLC- regel- en besturingssystemen - Soft PLC - Remote IO - SCADA icm PLC - HMI-Management en ondersteunende software in de plant Onderhoud- en BeheerSystemen (OBS) Smart veldinstrumentatie Management Information Systems (MIS) Management Enterprise Systems (MES)

  Overige

  De cursus duurt 3 dagen

  Aandachtspunten

  • Er is geen specifieke vooropleiding nodig, werkzaam zijn in het vakgebied is een pré.
  • Het Vakwijs certificaat Regelsystemen, voorzien van de inhoud van de cursus
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  3 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen op aanvraag

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...