NIEUWE WEBSITE

contact button

MEETTECHNIEK-CURSUS

Doel

Deelnemers aan deze cursus doen een uitgebreide basiskennis op over de technische systemen die worden gebruikt voor het meten, regelen en besturen van productieprocessen en machines.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor (beginnende) meet- en regeltechnici, instrumentatietechnici, monteurs, operators of engineers die beroepsmatig te maken hebben met meet- en regeltechniek. Het gaat hierbij om medewerkers die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het onderhouden, installeren, in bedrijf stellen, automatiseren en/of ontwerpen van productieprocessen en installaties, of om medewerkers die storingen aan deze installaties moeten opsporen en verhelpen.

Cursusomschrijving

Bij deze cursus gaat u afwisselend aan de slag met theorie en praktijk. De praktijkdagen worden gehouden in het practicum van Vakwijs in Schiedam.
Tijdens deze cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • inleiding meettechniek
  • tekeningen
  • druk- en drukverschilmetingen
  • niveaumetingen
  • temperatuurmetingen
  • flowmetingen
  • kwaliteitsmetingen
  • kleppen en actuatoren

 

Vooropleiding

Als u wilt deelnemen aan deze cursus, moet u bij voorkeur eerst niveau 2 elektrotechniek of gelijkwaardig hebben afgerond. Is dit niet het geval, dan adviseren wij u om eerst onze basiscursus meet- en regeltechniek te volgen.

Duur en groepsgrootte

De cursus duurt 10 dagen

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 300,- per dag (excl. BTW.)

Afsluiting

Als u de cursus en praktijkopdrachten met goed gevolg heeft doorlopen, ontvangt u een Vakwijs certificaat.

Interesse in deze cursus?

 

Meer informatie?

Contact

 


Deze cursus is nog niet gepland. Wanneer u zich hieronder inschrijft en uw wensen noteert, gaan wij ermee aan de slag. Zodra we voldoende deelnemers hebben of als we een goed alternatief hebben, wordt u door ons geïnformeerd en wordt de cursus ingepland.


Inschrijven voor deze cursus?

Inschrijven wachtlijst


Opleiding voor uw medewerkers?

Offerte aanvragen

 

Go to top