MBO Kwaliteitslasser basis niveau 2 lassen

Opleiding samenvatting

Wordt er gekozen voor een opleiding tot kwaliteitslasser basis, dan wordt er opgeleid om breed inzetbaar te zijn, vaak op meerdere werkplekken. De opleiding is daarom breed en sluit nauw aan op de praktijk. De opleiding is vooral gericht op het leren door doen.

De kennis en Vaardigheden die worden opgedaan tijdens het werk staan centraal tijdens de hele opleiding. De opleiding leidt tot kwaliteitslasser basis, daarnaast leer je veel vaardigheden die je tijdens je werk nodig hebt. Van het plannen van je opleiding, het uitwerken van de functieopdrachten, tot het samenwerken met je mentor en medecursisten.

assessment Opleiding how_to_reg MBO niv 2 payment obv offerte* place Den Bosch, Schiedam
 • group 1-16 pers.
 • forum nl
 • event_note Doorlooptijd: 2 Jaren
 • Advies over lasopleidingen nodig? Neem contact op met onze adviseur lasopleidingen: Gijs Zwaan 06 1509 20 12 of

  Voor wie

  Je bent werkzaam in de sector techniek, waar de nadruk ligt op het uitvoeren van productielaswerk. Het laswerk is beperkt tot een aantal lasposities waarbij de lasplaat goed bereikbaar is. Je beheerst minstens twee lasprocessen.

  Opleiding opzet

  MBO kwaliteitslasser basis niveau 2 is een opleiding met een erkend MBO diploma. Crebonummer: 25290

  Tijdens deze opleiding doorloop je een aantal praktijk modules, theoretische vakken en worden door jou functieopdrachten uitgevoerd.

  Praktijk modules zijn praktische modules die op de opleidingscentra van Vakwijs worden uitgevoerd. De theoretische vakken zijn Nederlands en rekenen en worden landelijk geëxamineerd. Functieopdrachten zijn praktijkgerichte opdrachten, die op en om de werkplek uitgevoerd dienen te worden, aangevuld met keuze delen. De opleiding kwaliteitslasser basis bevat 6 functieopdrachten en 2 keuzedelen.

  Tijdens de opleiding wordt de cursist begeleid door een mentor uit het bedrijf en een praktijkbegeleider van Vakwijs opleidingen.

  Voor de start krijgt iedere cursist een intakegesprek en wordt er tijdens de opleiding 2 maal 0-toets afgenomen, dit om een beeld te vormen van het niveau van de kandidaat betreft Nederlands en rekenen.

  Inhoud

  Onderstaand overzicht geeft beknopt het programma weer dat de cursist gaat doorlopen om zich te diplomeren tot kwaliteitslasser basis.

  Praktijkmodules:

  • 3x Lasmodule op NIL niveau 1 en/ of 2 (minimale uitstroom is eenmaal niveau 2)
  • 1x maatwerk traject
  • 1x module Basisdeel
  • 1x cursus Tekening lezen constructie
  • 1x cursus Veiligheid bij het Lassen & Laseconomie
  • 1x Lasmethode Beschrijvingen
  • 1x cursus Visueel Las Inspecteur Level 1 (VT-w1)
  • Voorbereiding Proeve van Bekwaamheid

  Theoretische vakken:

  • Nederlands
  • Rekenen

  Functieopdrachten

  • 1 t/m 5 hebben betrekking op de werkzaamheden en organisatie
  • Functieopdracht 6 is Loopbaan & Burgerschap

  Keuzedelen:

  • Ondernemend gedrag
  • Duurzaamheid

  Overige

  Subsidieregelingen voor BBL opleidingen (mbo)

  De volgende regelingen zijn beschikbaar. We benoemen A+O, OOM, OTIB en “praktijkleren”.

  Voor de werkgever is het fonds van zijn eigen branche van toepassing waaraan hij afdrachten betaalt. Iedere werkgever kan aanspraak maken op de subsidie praktijkleren.

  A+O Metaalelektro € 3000,-*, OOM € 2300,-*, OTIB € 1200,-*, praktijkleren voor alle werkgevers (overheid) € 2600,-**.

  Alle vermelde bedragen gelden per leerjaar. Het subsidiebedrag van het eigen opleidingsfonds én de subsidie praktijkleren kunnen gestapeld worden.

  In alle gevallen is een werkgever via SBB erkend voor de betreffende opleiding en heeft hij een (leer-)arbeidsovereenkomst gesloten met de leerling. Aanvragen van een erkenning doet een werkgever zelf via: https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning/erkenning-uitbreiden

  *) Raadpleeg altijd je eigen opleidingsfonds voor de laatste informatie. Vakwijs Opleidingen is niet aansprakelijk voor eventuele verschillen in vergoedingen vanuit je eigen branche fonds. Lees de voorwaarden via de site van je eigen fonds. **) Het vermelde bedrag bij de subsidie praktijkleren is het bedrag wat de laatste jaren aan werkgevers is vergoed. Dit kan variëren. Er worden voorwaarden gesteld aan deze vergoeding. U leest hier meer over op https://www.rvo.nl/subsidiesregelingen/subsidieregeling-praktijkleren

  Maatwerk mogelijkheden

  Maatwerk traject 4 avonden en of 2 dagen.

  De werkgever kan aangeven waar hij de werknemer/cursist extra in wil trainen. Maatwerk is zonder afronding van examen. In overleg wel mogelijk.

  Aandachtspunten

  • Geen vooropleiding

   • Proeve van Bekwaamheid basisdeel
   • Proeve van Bekwaamheid Instellingsexamen (NL) ½ dag
   • Centraal examen (COE) (NL en rekenen) ½ dag
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  (promoties op gerelateerde cursussen:)

  Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het stap-budget tot €1000,- per jaar terugkrijgen! * Zo lang het budget strekt.  info {{ ifCurrentPeriodUnavailable('Er is voor de huidige periode geen STAP-budget meer beschikbaar.') }} De eerstvolgende aanvraagperiode start per {{nextAvailableTrancheMonth}}.

  Cursusaanbod met STAP budget →

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  0 Dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen op aanvraag

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 8 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;

  Techniek in praktijk arrow_forward_ios

  Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
  “Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.

  Planning

  Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  Trainingscentra en practica arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 8 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Inclusief lesmateriaal

  Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.

  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Startdata & locaties

  LOADING ...