Leidinggeven aan monteurs

Training samenvatting

Tijdens de training leidinggeven aan monteurs ga je aan de slag met de persoonlijke stijl van leidinggeven. In deze training krijg je handvatten om op een goede manier met jouw monteurs te communiceren. Je leert doelbewust te sturen op resultaten en oog te houden voor wat er leeft in jouw team en bij jezelf. Zo kun je de manier van communiceren afstemmen op het doel dat je wilt bereiken en tegelijk een goed contact houden met de monteurs. Want uiteindelijk is het toch van belang dat zij het werk goed, nauwkeurig en klantgericht uitvoeren! Daarnaast wordt in de training stilgestaan bij je eigen positie in het bedrijf. Veelal als middenkader bivakkeer je tussen de directie en de werkvloer. Je doet het spreekwoordelijk nooit goed. Hoe ga je met dit gegeven om, welke belangen dien je? Die van de werkvloer of de directie?

assessment Training how_to_reg Alle niveaus payment € 2250.00* place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 3-6 pers.
 • forum nl
 • date_range Lesbijeenkomsten: 6 Dagdelen
 • event_note Doorlooptijd: 1 Jaar
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Leidinggevenden die in de techniek werken en die aan de slag willen met het vergroten van het inzicht in de persoonlijke stijl van leidinggeven en die hun vaardigheden willen verbeteren en daarmee hun effectiviteit wil verhogen.

  Training opzet

  De werkwijze van de training is gericht op interactie. De verdeling 30/70% is toepasbaar. Er wordt uitgegaan van 30% theorie, waarbij kort het onderwerp wordt ingeleid. Het 70% praktijkgedeelte houdt in dat je aan de slag gaat met specifieke werksituaties. Tijdens de training staat leren van elkaar en humor centraal. Voorafgaand aan de training wordt contact gezocht met de leidinggevende. Aan de hand van dit gesprek komt naar voren aan welke punten je gaat werken. In aanloop naar de training ontvang je een voorbereidende tekst met een opdracht.

  Inhoud

  De training bestaat uit twee hele dagen en twee dagdelen verspreid over een jaar. Daarnaast vinden er gedurende het jaar twee individuele coachgesprekken plaats bij jou op het bedrijf. In de tussentijd ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Door de opdrachten ben je tijdens het werk bewust bezig met de aandachtspunten. Aan het einde van het traject vindt er een evaluatiegesprek plaats met jou en de leidinggevende.

  Programma

  • Je rol als leidinggevende
  • Leiderschapsstijlen; wanneer pas je welke stijl toe?
  • Gedrag roept gedrag op: hoe effectief te beïnvloeden?
  • Het aanspreken en corrigeren van monteurs
  • Wie krijgt welke aansturing?
  • Sturen in een gesprek: hoe kom je naar het doel?
  • Besluiten en keuzes? Vergroot je draagvlak!
  • Contact maken en houden met de monteur
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Resultaatgerichte afspraken maken
  • Slecht nieuws brengen en nee verkopen
  • Overleg voeren (vergaderen)
  • Je positie binnen het bedrijf; tussen twee vuren in!

  Overige

  Subsidie

  Na afloop van de training wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat naar je toegestuurd. Deze documenten geven je de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van de bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

  Aandachtspunten

  • Voor deze training is geen vooropleiding nodig, alleen de wil om jezelf te ontwikkelen.
  • Aan deze cursus is geen examen verbonden. Samen met jou en de leidinggevende wordt een evaluatiemoment gepland, om de vastgestelde doelstelling te beoordelen. Wanneer je naar behoren deze training hebt gevolgd, ontvang je een certificaat van Vakwijs Opleidingen.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  6 Dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 2.250 (netto)

  Over Vakwijs

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

  Voeg uw resultaat toe op Linkedin!

  Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!

  LinkedIn Add to Profile button
  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam en Den Bosch aangeboden.

  Startdata & locaties

  LOADING ...