NIEUWE WEBSITE

contact button

Visueel lasinspecteur

Toepassing

Het certificaat visueel lasinspecteur is een persoonsgebonden certificaat. Verlenging van het certificaat geschiedt na voltooiing van het eerste geldigheidstermijn van 5 jaar door de certificatie instantie volgens de ISO 9712 norm. Het certificaat wordt vervolgens voor een periode van 5 jaar verlengd. Om het certificaat 10 jaar na examendatum weer te kunnen verlengen zal een examen (case en praktijk) met een positief resultaat moeten worden afrond. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de geldigheid van het certificaat.

Bestemd voor

Certificaathouders van visueel lasinspecteur level 1 of 2.

Cursusomschrijving

  • Deskundige instructeurs
  • Dekkend conform de ISO 9712
  • Zelfstandig beoordelen van werstukken

Tijdens de Opfrisdagen wordt uitgevoerd:

  • Jaarlijkse ogentest
  • Twee visuele inspecties; onderbouwt met inspectierapporten (logboek)
  • Ontwikkeling op het gebied van visuele inspectie
  • Werken en rekenen met grenswaarden volgens ISO 5817 en/of 10042

Vooropleiding

Om het certificaat na 5 jaar te mogen verlengen heeft DNV-Gl een aantal verlengingseisen opgesteld. Om u te ontzorgen dat u jaarlijks voldoet aan de DNV-GL gestelde eisen kunt u deelnemen aan de Opfrisdagen.

Duur en groepsgrootte

1 dag max 12 personen.

Cursuskosten

€ 335,- excl. btw

Afsluiting

De dag wordt afgerond met een verklaring van deelname. Ook deze kunt u overleggen met DNV-GL. Met deze verklaring toont u aan dat u uw kennis op peil heeft gehouden. Op basis van het bovenstaande kan de kandidaat door DNV-GL het certificaat laten verlengen. Indien de certificaathouder hier niet aan kan voldoen vervalt de geldigheid van het certificaat.

De certificaathouder zal de verklaring van de ogentest en de onderzoek rapportage van het visueel onderzoek ontvangen en dient deze documenten toe te voegen aan het persoonlijk dossier.

Check de opleidingsdata VTW Opfrisdag en schrijf u direct in.

 

Meer informatie?

Contact

 

Open inschrijving

Opleidingsdata

 

 

Go to top