NIEUWE WEBSITE

contact button

CURSUS-AUTOGEEN-LASSEN

Toepassing

De cursus op het eerste niveau wordt gegeven volgens de ‘linkslas-methode’ in ongelegeerd staalplaat. Ook solderen vormt een onderdeel van de cursus. Deze cursus is gericht op het behalen van het diploma op niveau 1.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor beginnende lassers die door middel van autogene metaalbewerking dunne plaat en/of pijp moeten verwerken. Deze cursus is ook geschikt voor lassers die nog geen ervaring hebben met autogeen lassen, maar die hier in de toekomst wél mee te maken krijgen. Bovendien biedt de cursus de mogelijkheid om het beginniveau te behalen voor de cursus op niveau 2.

Cursusomschrijving

Tijdens de cursus wordt autogeen gelast volgens de linkslas-methode in ongelegeerd staal, dunne plaat en pijp. De lasposities onder de hand en verticaal komen aan bod. Ook wordt een soldeerverbinding gemaakt.

In de theorie wordt behandeld:

  • processen en apparatuur
  • materiaalgedrag bij het lassen
  • constructies
  • uitvoering

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en groepsgrootte

De cursus duurt acht dagen of 16 avonden + 1 dag examen. De cursus wordt meestal in groepsverband gegeven, zodat u meerdere kandidaten uit uw organisatie kunt aanmelden. Het is echter ook mogelijk om individuele kandidaten op te geven tijdens één van de open inschrijfmomenten die door Vakwijs worden georganiseerd.

Cursuskosten

De cursuskosten bedragen € 1.722,- (excl. BTW).
Alle documentatie is bij deze prijs inbegrepen.

Niet inbegrepen zijn de examenkosten van € 133,-

Afsluiting

De examens worden afgenomen en beoordeeld onder auspiciën van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Men komt in het bezit van een Europees erkend diploma.


Waar te volgen

Onze lascursussen zijn te volgen in Den Bosch en Schiedam.

Training op uw eigen locatie is mogelijk in overleg.


 

Check de opleidingsdata Autogeen nil niveau 1 en schrijf u direct in.

 

Meer informatie?

Contact

 

Open inschrijving

Opleidingsdata

 

 

Go to top