Installeren laadpalen (klassikaal)
Vakmodule samenvatting
De cursist maakt kennis met een de belangrijkste basisbegrippen en -handelingen binnen het vak elektrotechniek. Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om gereedschappen, materialen en werksituaties te herkennen en om veilig een laadpaal aan te sluiten.
Installeren laadpalen (klassikaal) add_shopping_cart
Voor wie
Deze cursus is bestemd voor medewerkers die laadpalen moeten aansluiten in een bestaande groepenkast en die hierdoor te maken krijgen met elektrotechnische materialen en schakelingen. Deze opleiding behandelt alle zaken die volgens NEN 3140 van belang zijn voor een VOP-er (Voldoende Onderricht Persoon).
Vakmodule opzet
Deze 5 daagse cursus start met de basis principes in de elektrotechniek en hoe je deze kunt meten. Vervolgens wordt de cursus opgebouwd tot het moment dat een laadpaal na een aanpassing in de groepenkast wordt aangesloten. De werkzaamheden worden altijd uitgevoerd aan een spanningsloze en veiliggestelde installatie.
Inhoud
Tijdens deze cursus komen de volgende punten aan bod:
- ARBO-verplichtingen met betrekking tot de elektrotechnische veiligheid;
- veiligheidsmaatregelen volgens NEN 3140;
- eenvoudige berekeningen met begrippen als stroom, spanning, weerstand en vermogen;
- werken met gereedschappen en materialen;
- werken met buisinstallaties en kabelinstallaties;
- bedraden en aanpassen van een groepenkast;
- verbindingen maken t/m 6 mm2;
- aansluiten laadpaal;
- aansluiten UTP kabel;
- ondersteunende theorieverkenning;
- tekening lezen en begripsvorming symbolen.
Vereiste kennis & ervaring
Ieder van deze cursussen is voldoende basis om mee in te stromen:
Startdata & locaties
Startdata | Locatie | Prijs | Beschikbaarheid |
---|---|---|---|
Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
5 Dag waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld |
nader te bepalen | € 1.525 (netto) |
Over Vakwijs
Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.
Vakwijs biedt praktijkgerichte technische opleidingen in 9 trainingscentra door heel Nederland. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek lassen en metaal/werktuigbouw.
Voeg uw resultaat toe op Linkedin!
Heeft u een cursus met succes afgerond? Voeg het toe aan uw Linkedin profiel via onderstaande knop!
;Techniek in praktijk arrow_forward_ios
Voor ons is leren het opdoen van ervaring die je echt kunt gebruiken.
“Betekenisvolle ervaring” noemen we dat. De kans krijgen om iets te doen wat je eigenlijk nog niet kan. Wij vinden dat je pas iets hebt geleerd als je weet hoe je die kennis toe kunt passen. In jouw praktijk van alle dag.
Onze vakmodules, jouw planning arrow_forward_ios
Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod.
Trainingscentra en practica arrow_forward_ios
Vakwijs heeft 9 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lascursussen worden uitsluitend in Schiedam, Heerhugowaard en Den Bosch aangeboden.
Inclusief lesmateriaal
Het lesmateriaal is standaard inbegrepen in onze vakmodules. Zowel digitaal via ons leerplatform, als fysiek in de vorm van lesmappen.
360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios
Onze trainingscentra zijn van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.