Elektrotechnische panelenbouw niveau 3 - MEP3

Cursus samenvatting

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. In de cursus Elektrotechnische Panelenbouw niveau 2 heb je kunnen leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt monteren en installeren, bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten, en hoe je de kasten kunt vervaardigen. Kortom, het leren van alle vaardigheden voor de opbouw, inrichting en metaalbewerking van voedings-, schakel-, en verdeelkasten.

In de cursus Elektrotechnische Panelenbouw niveau 3 wordt verder ingezoomd op een aantal specifieke zaken, zoals pneumatische componenten, klimaatbeheersing in de kast, explosie gevaarlijke omgevingen en op het inspecteren en storing zoeken in voedings-, schakel-, en verdeelkasten.

assessment Cursus how_to_reg Gevorderden payment v.a. € 2250.00* forum nl place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 4-12 pers.
 • event_note Studiebelasting: 10 Dagen
 • event Lesbijeenkomsten: 10 Dagen/avonden
 • date_range Doorlooptijd: 10 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  eze opleiding is bestemd voor monteurs / paneelbouwers die zich verder willen specialiseren in het bouwen van elektropanelen. De cursus Elektrotechnische Panelenbouw niveau 3 is een verdere specialisatie binnen elektropanelenbouw. De monteur heeft voor de uitvoering van zijn werk extra kennis en vaardigheden nodig voor het vakkundig bouwen en installeren van de elektropanelen en -kasten, met name op specifieke, in de verschillende modules te behandelen, zaken.

  Inhoud

  De cursus bestaat uit vier, ook afzonderlijk te volgen modules, waarbij in alle modules het juist toepassen en begrijpen van de normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204-1een belangrijk element vormt. De vier modules zijn:

  • Basisvaardigheden installeren en aansluiten van pneumatische componenten en systemen voor panelen en kasten;
  • Installeren en aansluiten klimaat beheers apparatuur;
  • Installeren en aansluiten apparatuur in explosie gevaarlijke omgeving;
  • Opleveren, meten, storingen zoeken en inspectie van besturingskasten, voeding- en verdeelinrichtingen.

  Aandachtspunten

  • Niveau 2 Elektrotechniek (MSI, MBI, MEI, MEP of gelijkwaardig) of de cursus Elektrotechnische Panelenbouw niveau 2
  • De cursus wordt afgesloten met een certificaat, met vermelding van behandelde stof.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  10 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 2.250 (netto)

  Na de opleiding

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Mogelijkheden liggen ondermeer bij nutsbedrijven (energiebedrijven en elektrische centrales), industriële bedrijven (productiebedrijven en procesindustrie). En tevens bij installatiebedrijven, verkeer en vervoer, technische diensten, onderzoeksinstellingen (TNO), informatica-, telematica--, mechatronicabedrijven, vliegtuig- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrie.

  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

  Startdata & locaties

  LOADING ...